Ranch-majonnäsdipp med ugnsbakade kimchi-blomkålssnack
Ranch-majonnäsdipp med ugnsbakade kimchi-blomkålssnack

Ranch-majonnäsdipp med ugnsbakade kimchi-blomkålssnack

Total tid30 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
20 Min.Tillagningstid

Kryddiga, ugnsbakade blomkålsbuketter möter läcker ranch-majonnäsdipp för en smaksensation! Den perfekta rätten för vilken måltid som helst eller som ett utsökt mellanmål.

Ingredienser

2 Portioner

Ranch-majonnäsdipp:

2 msk
kärnmjölk alternativt lättfil
3 msk
majonnäs
1 msk
naturell yoghurt
1 msk
citronsaft
1 tsk
citronskal
1 
vitlöksklyfta, hackad
2 msk
hackad salladslök
1 msk
hackad dill
1 msk
hackad persilja
2 msk
rostade solrosfrön

Ugnsbakad blomkål:

1 
liten blomkål
2 msk
naturell yoghurt
2 msk
olivolja
1 msk
hackad chilipeppar
Näringsinnehåll (per portion):2230 kJ / 533 kcal
45,2 gFett
12,5 gProtein
15,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2 msk kärnmjölk alternativt lättfil – 3 msk majonnäs – 1 msk naturell yoghurt – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk citronsaft – 1 tsk citronskal – 1  vitlöksklyfta, hackad – 2 msk hackad salladslök – 1 msk hackad dill – 1 msk hackad persilja – 2 msk rostade solrosfrön

Blanda alla ingredienser till dippen noga och ställ åt sidan i kylen.

Steg 2

1  blomkål – 4 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 msk naturell yoghurt – 2 msk olivolja – 1 msk hackad chilipeppar

Värm ugnen till 200 °C. Skär blomkålen i mindre buketter. Gnid in buketterna i en blandning av Kikkoman Kimchi Chilisås, yoghurt, olivolja och chili.

Steg 3

Lägg upp blomkålsbitarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka. Servera med Ranch-majonnäsdippen.

Recept-ID: 1251

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2 msk kärnmjölk alternativt lättfil – 3 msk majonnäs – 1 msk naturell yoghurt – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk citronsaft – 1 tsk citronskal – 1 vitlöksklyfta, hackad – 2 msk hackad salladslök – 1 msk hackad dill – 1 msk hackad persilja – 2 msk rostade solrosfrön

Blanda alla ingredienser till dippen noga och ställ åt sidan i kylen.

1 blomkål – 4 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 msk naturell yoghurt – 2 msk olivolja – 1 msk hackad chilipeppar

Värm ugnen till 200 °C. Skär blomkålen i mindre buketter. Gnid in buketterna i en blandning av Kikkoman Kimchi Chilisås, yoghurt, olivolja och chili.

Lägg upp blomkålsbitarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka. Servera med Ranch-majonnäsdippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.