

Ranch-majonnäsdipp med ugnsbakade kimchi-blomkålssnack
Kryddiga, ugnsbakade blomkålsbuketter möter läcker ranch-majonnäsdipp för en smaksensation! Den perfekta rätten för vilken måltid som helst eller som ett utsökt mellanmål.
Ingredienser
Ranch-majonnäsdipp:
Ugnsbakad blomkål:
Förberedelse
Steg 1

2 msk kärnmjölk alternativt lättfil – 3 msk majonnäs – 1 msk naturell yoghurt – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk citronsaft – 1 tsk citronskal – 1 vitlöksklyfta, hackad – 2 msk hackad salladslök – 1 msk hackad dill – 1 msk hackad persilja – 2 msk rostade solrosfrön
Blanda alla ingredienser till dippen noga och ställ åt sidan i kylen.
Steg 2

1 blomkål – 4 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi – 2 msk naturell yoghurt – 2 msk olivolja – 1 msk hackad chilipeppar
Värm ugnen till 200 °C. Skär blomkålen i mindre buketter. Gnid in buketterna i en blandning av Kikkoman Kimchi Chilisås, yoghurt, olivolja och chili.
Steg 3
Lägg upp blomkålsbitarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka. Servera med Ranch-majonnäsdippen.
Recept-ID: 1251
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer