Morots- och rotselleripannkakor med örter
Rotfrukterna är det viktigaste i detta välsmakande pannkaksrecept. Pannkakorna är hälsosamma och mättande och blir en fantastisk vegetarisk lunch eller middag under hösten.
Förberedelse
Steg 1
150 g morötter – 100 g rotselleri – 1 lök – 1 knippe gräslök – ½ knippe persilja – 4 myntablad
Riv moroten och rotsellerin. Finhacka lök, gräslök, persilja och mynta och blanda dem med grönsakerna.
Steg 2
100 g fullkornsmjöl – ½ tsk bakpulver – 2 ägg – 100 ml mjölk – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 nypa peppar
Sikta mjölet och blanda det med bakpulvret. Vispa äggen med mjölk och Kikkoman sojasås. Kombinera de torra ingredienserna med de blöta ingredienserna i en skål, så det blir en smet och tillsätt grönsaksblandningen. Krydda med peppar och blanda noga.
Steg 3
2 msk rapsolja till stekning – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – Persilja till servering
Hetta upp en liten mängd olja i en stekpanna och sänk värmen. Häll i lite av smeten i taget för att göra små pannkakor och stek på båda sidor. Servera dem varma med örter och Kikkoman sojasås.
Recept-ID: 1149
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer