Morots- och rotselleripannkakor med örter

Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Rotfrukterna är det viktigaste i detta  välsmakande pannkaksrecept. Pannkakorna är hälsosamma och mättande och blir en fantastisk vegetarisk lunch eller middag under hösten.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
morötter
100 g
rotselleri
1 
lök
1 knippe
gräslök
 ½ knippe
persilja
4 
myntablad
100 g
fullkornsmjöl
 ½ tsk
bakpulver
2 
ägg
100 ml
mjölk
1 nypa
peppar

Dessutom:

2 msk
rapsolja till stekning
Persilja till servering
Näringsinnehåll (per portion): 1846 kJ  /  441 kcal
16 g Fett
20 g Protein
46 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g morötter – 100 g rotselleri – 1  lök – 1 knippe gräslök –  ½ knippe persilja – 4  myntablad

Riv moroten och rotsellerin. Finhacka lök, gräslök, persilja och mynta och blanda dem med grönsakerna.

Steg 2

100 g fullkornsmjöl –  ½ tsk bakpulver – 2  ägg – 100 ml mjölk – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa peppar

Sikta mjölet och blanda det med bakpulvret. Vispa äggen med mjölk och Kikkoman sojasås. Kombinera de torra ingredienserna med de blöta ingredienserna i en skål, så det blir en smet  och tillsätt grönsaksblandningen. Krydda med peppar och blanda noga.

Steg 3

2 msk rapsolja till stekning – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – Persilja till servering

Hetta upp en liten mängd olja i en stekpanna och sänk värmen. Häll i lite av smeten i taget för att göra små pannkakor och stek på båda sidor. Servera dem varma med örter och Kikkoman sojasås.

Recept-ID: 1149

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

150 g morötter – 100 g rotselleri – 1  lök – 1 knippe gräslök –  ½ knippe persilja – 4  myntablad

Riv moroten och rotsellerin. Finhacka lök, gräslök, persilja och mynta och blanda dem med grönsakerna.

100 g fullkornsmjöl –  ½ tsk bakpulver – 2  ägg – 100 ml mjölk – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa peppar

Sikta mjölet och blanda det med bakpulvret. Vispa äggen med mjölk och Kikkoman sojasås. Kombinera de torra ingredienserna med de blöta ingredienserna i en skål, så det blir en smet  och tillsätt grönsaksblandningen. Krydda med peppar och blanda noga.

2 msk rapsolja till stekning – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – Persilja till servering

Hetta upp en liten mängd olja i en stekpanna och sänk värmen. Häll i lite av smeten i taget för att göra små pannkakor och stek på båda sidor. Servera dem varma med örter och Kikkoman sojasås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.