Mochi crêpes tårta
Total tid
40 Min.
10 Min.
Tid för förberedelse
30 Min.
Tillagningstid
Denna läckra tårta är skiktad med mochi-crepes i japansk stil gjorda med klibbigt rismjöl och en söt Kikkoman sojasås. Den är enkel men imponerande! Du behöver en 14 cm tårtring.
Ingredienser
4 Portioner
1) För mochi-crêpes-smeten:
38 g
vanligt mjöl
38 g
klibbigt rismjöl
1 nypa
salt
25 g
socker
1
uppvispat ägg (storlek M)
25 g
smält osaltat smör plus lite till för att steka crêpes
125 ml
mjölk
2) För sojasåssirapen:
36 g
socker
18 g
vatten
Eller:
40 g
socker
3) För sojasåsgrädden
250 g
vispgrädde
25 g
socker
20 g
kyld sojasåssirap 2 (* sötad 20 g, socker 40g, om du har Kikkomansås till ris/sötad så behöver du inte steg 2)
Näringsinnehåll (per portion):
1479 kJ
/
353 kcal
23,2 g
Fett
4,8 g
Protein
31,7 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
1) För mochi-crêpes-smeten:
- Sikta samman mjöl och rismjöl, häll blandningen i en skål och gör en urgröpning i mitten.
- Tillsätt salt med ägg och socker i urgröpningen.
- Tillsätt smält smör i urgröpningen.
- Använd en visp och blanda gradvis vätskan (ägg-, smör-, salt- och sockerblandningen) i mitten med mjölet till en deg, tillsätt mjölken gradvis, och blanda till en smidig smet.
- Häll smeten genom en sil, täck med hushållsfilm direkt på degen och kyl den i ca 1-2 timmar.
- Blanda smeten väl igen.
- Hetta upp en liten stekpanna (ca 14 cm), smöj den, stek 8 crêpes efter varandra (lägg en fuktig trasa under pannan efter varje crêpe för att minska värmen från pannan lite) och låt dem svalna.
Steg 2
2) För sojasåssirapen:
- Häll vatten och socker i en liten kastrull och låt koka upp på hög värme.
- När blandningen kokar, sänk värmen till medel, tillsätt Kikkoman sojasås, låt sjuda i cirka 3 minuter och svalna till rumstemperatur.
Steg 3
3) För sojasåsgrädden:
- Vispa grädden och när den börjar stelna, tillsätt sojasåssirapen och sockret och vispa tills det blir hårt.
Steg 4
4) För att bygga tårtan:
- Lägg en 14 cm tårtring på ett fat, lägg en crêpe i den och bred ut tunt med lite av grädden. Upprepa processen tills alla crêpes och grädde är slut. Kyl tårtan i cirka 1 timme.
- Avlägsna tårtringen och servera tårtan.
Recept-ID: 948
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer