Mochi crêpes tårta

Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Denna läckra tårta är skiktad med mochi-crepes i japansk stil gjorda med klibbigt rismjöl och en söt Kikkoman sojasås. Den är enkel men imponerande! Du behöver en 14 cm tårtring.

Ingredienser

4 Portioner

1) För mochi-crêpes-smeten:

38 g
vanligt mjöl
38 g
klibbigt rismjöl
1 nypa
salt
25 g
socker
1 
uppvispat ägg (storlek M)
25 g
smält osaltat smör plus lite till för att steka crêpes
125 ml
mjölk

2) För sojasåssirapen:

36 g
socker
18 g
vatten

Eller:

40 g
socker

3) För sojasåsgrädden

250 g
vispgrädde
25 g
socker
20 g
kyld sojasåssirap 2 (* sötad 20 g, socker 40g, om du har Kikkomansås till ris/sötad så behöver du inte steg 2)
Näringsinnehåll (per portion): 1479 kJ  /  353 kcal
23,2 g Fett
4,8 g Protein
31,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1) För mochi-crêpes-smeten:

  1. Sikta samman mjöl och rismjöl, häll blandningen i en skål och gör en urgröpning i mitten.
  2. Tillsätt salt med ägg och socker i urgröpningen.
  3. Tillsätt smält smör i urgröpningen.
  4. Använd en visp och blanda gradvis vätskan (ägg-, smör-, salt- och sockerblandningen) i mitten med mjölet till en deg, tillsätt mjölken gradvis, och blanda till en smidig smet.
  5. Häll smeten genom en sil, täck med hushållsfilm direkt på degen och kyl den i ca 1-2 timmar.
  6. Blanda smeten väl igen.
  7. Hetta upp en liten stekpanna (ca 14 cm), smöj den, stek 8 crêpes efter varandra (lägg en fuktig trasa under pannan efter varje crêpe för att minska värmen från pannan lite) och låt dem svalna.

Steg 2

2) För sojasåssirapen:

  1. Häll vatten och socker i en liten kastrull och låt koka upp på hög värme.
  2. När blandningen kokar, sänk värmen till medel, tillsätt Kikkoman sojasås, låt sjuda i cirka 3 minuter och svalna till rumstemperatur.

Steg 3

3) För sojasåsgrädden:

  1. Vispa grädden och när den börjar stelna, tillsätt sojasåssirapen och sockret och vispa tills det blir hårt.

Steg 4

4) För att bygga tårtan:

  1. Lägg en 14 cm tårtring på ett fat, lägg en crêpe i den och bred ut tunt med lite av grädden. Upprepa processen tills alla crêpes och grädde är slut. Kyl tårtan i cirka 1 timme.
  2. Avlägsna tårtringen och servera tårtan.

Recept-ID: 948

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1) För mochi-crêpes-smeten:

  1. Sikta samman mjöl och rismjöl, häll blandningen i en skål och gör en urgröpning i mitten.
  2. Tillsätt salt med ägg och socker i urgröpningen.
  3. Tillsätt smält smör i urgröpningen.
  4. Använd en visp och blanda gradvis vätskan (ägg-, smör-, salt- och sockerblandningen) i mitten med mjölet till en deg, tillsätt mjölken gradvis, och blanda till en smidig smet.
  5. Häll smeten genom en sil, täck med hushållsfilm direkt på degen och kyl den i ca 1-2 timmar.
  6. Blanda smeten väl igen.
  7. Hetta upp en liten stekpanna (ca 14 cm), smöj den, stek 8 crêpes efter varandra (lägg en fuktig trasa under pannan efter varje crêpe för att minska värmen från pannan lite) och låt dem svalna.

2) För sojasåssirapen:

  1. Häll vatten och socker i en liten kastrull och låt koka upp på hög värme.
  2. När blandningen kokar, sänk värmen till medel, tillsätt Kikkoman sojasås, låt sjuda i cirka 3 minuter och svalna till rumstemperatur.

3) För sojasåsgrädden:

  1. Vispa grädden och när den börjar stelna, tillsätt sojasåssirapen och sockret och vispa tills det blir hårt.

4) För att bygga tårtan:

  1. Lägg en 14 cm tårtring på ett fat, lägg en crêpe i den och bred ut tunt med lite av grädden. Upprepa processen tills alla crêpes och grädde är slut. Kyl tårtan i cirka 1 timme.
  2. Avlägsna tårtringen och servera tårtan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.