Maränger med kastanjekräm
Sötman i krispig maräng balanseras av en krämig, sötsmakande kastanjemousse, som görs distinkt med tillägget av naturligt bryggd Kikkoman-sojasås. Tillsätt några knapriga nötter - den här kombinationen smakar himmelskt!
Ingredienser
Maränger:
Chestnut Cream:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
4 äggvitor – 200 g strösocker – 1 tsk potatismjöl – 1 tsk citronsaft – 1 nypa salt
Lägg äggvitorna i en mixerskål. Vispa dem till hårda toppar, tillsätt gradvis 1 tsk socker åt gången. När marängen är vispad och allt socker är tillsatt, rör ner citronsaft och potatismjöl. Blanda snabbt för att kombinera ingredienserna.
Lägg över marängsmeten i en sprits och forma maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem i en ugn som är förvärmd till 160 grader och sänk sedan omedelbart temperaturen till 100 grader. Baka marängerna i ugnen 1 timme.
Steg 2
400 g okokta kastanjer – 40 ml rom – 1 vaniljstång – 400 ml mjölk – 2 msk florsocker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Skär kastanjerna med en vass kniv. Häll kokande vatten över dem och koka i 20 minuter. Ta bort kastanjerna, låt dem svalna och skala dem.
Lägg tillbaka de skalade kastanjerna i kastrullen. Häll i mjölken, tillsätt en matsked florsocker, frön från vaniljstång och koka tills de är mjuka. Överför till en mixer, tillsätt rom, sojasås och mixa till en slät kräm.
Steg 3
250 ml vispgrädde – 1 tsk florsocker – 10 g mjölkchoklad, riven – 2 msk hackade pekannötter
Vispa grädden med florsocker tills den bildar styva toppar.
I mitten av varje maräng, skeda ungefär en matsked kastanjekräm och toppa den med vispad grädde. Strö över riven choklad och hackade pekannötter.
Tips:
Du kan också använda färdigkokta kastanjer köpta i butiken.
Recept-ID: 1167
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer