Maränger med kastanjekräm

Total tid 90 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tillagningstid

Sötman i krispig maräng balanseras av en krämig, sötsmakande kastanjemousse, som görs distinkt med tillägget av naturligt bryggd Kikkoman-sojasås. Tillsätt några knapriga nötter - den här kombinationen smakar himmelskt!

Ingredienser

6 Portioner

Maränger:

4 
äggvitor
200 g
strösocker
1 tsk
potatismjöl
1 tsk
citronsaft
1 nypa
salt

Chestnut Cream:

400 g
okokta kastanjer
40 ml
rom
1 
vaniljstång
400 ml
mjölk
2 msk
florsocker

Dessutom:

250 ml
vispgrädde
1 tsk
florsocker
10 g
mjölkchoklad, riven
2 msk
hackade pekannötter
Näringsinnehåll (per portion): 2812 kJ  /  672 kcal
19 g Fett
9 g Protein
60 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

4  äggvitor – 200 g strösocker – 1 tsk potatismjöl – 1 tsk citronsaft – 1 nypa salt

Lägg äggvitorna i en mixerskål. Vispa dem till hårda toppar, tillsätt gradvis 1 tsk socker åt gången. När marängen är vispad och allt socker är tillsatt, rör ner citronsaft och potatismjöl. Blanda snabbt för att kombinera ingredienserna.
 
Lägg över marängsmeten i en sprits och forma maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem i en ugn som är förvärmd till 160 grader och sänk sedan omedelbart temperaturen till 100 grader. Baka marängerna i ugnen 1 timme.

Steg 2

400 g okokta kastanjer – 40 ml rom – 1  vaniljstång – 400 ml mjölk – 2 msk florsocker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär kastanjerna med en vass kniv. Häll kokande vatten över dem och koka i 20 minuter. Ta bort kastanjerna, låt dem svalna och skala dem.
 
Lägg tillbaka de skalade kastanjerna i kastrullen. Häll i mjölken, tillsätt en matsked florsocker, frön från vaniljstång och koka tills de är mjuka. Överför till en mixer, tillsätt rom, sojasås och mixa till en slät kräm.

Steg 3

250 ml vispgrädde – 1 tsk florsocker – 10 g mjölkchoklad, riven – 2 msk hackade pekannötter

Vispa grädden med florsocker tills den bildar styva toppar.
 
I mitten av varje maräng, skeda ungefär en matsked kastanjekräm och toppa den med vispad grädde. Strö över riven choklad och hackade pekannötter.

Tips:

Du kan också använda färdigkokta kastanjer köpta i butiken.

Recept-ID: 1167

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

4  äggvitor – 200 g strösocker – 1 tsk potatismjöl – 1 tsk citronsaft – 1 nypa salt

Lägg äggvitorna i en mixerskål. Vispa dem till hårda toppar, tillsätt gradvis 1 tsk socker åt gången. När marängen är vispad och allt socker är tillsatt, rör ner citronsaft och potatismjöl. Blanda snabbt för att kombinera ingredienserna.
 
Lägg över marängsmeten i en sprits och forma maränger på en bakplåtspappersklädd plåt. Placera dem i en ugn som är förvärmd till 160 grader och sänk sedan omedelbart temperaturen till 100 grader. Baka marängerna i ugnen 1 timme.

400 g okokta kastanjer – 40 ml rom – 1  vaniljstång – 400 ml mjölk – 2 msk florsocker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär kastanjerna med en vass kniv. Häll kokande vatten över dem och koka i 20 minuter. Ta bort kastanjerna, låt dem svalna och skala dem.
 
Lägg tillbaka de skalade kastanjerna i kastrullen. Häll i mjölken, tillsätt en matsked florsocker, frön från vaniljstång och koka tills de är mjuka. Överför till en mixer, tillsätt rom, sojasås och mixa till en slät kräm.

250 ml vispgrädde – 1 tsk florsocker – 10 g mjölkchoklad, riven – 2 msk hackade pekannötter

Vispa grädden med florsocker tills den bildar styva toppar.
 
I mitten av varje maräng, skeda ungefär en matsked kastanjekräm och toppa den med vispad grädde. Strö över riven choklad och hackade pekannötter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.