Kycklinglever grillat på spett

Total tid 15 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
240 g
kycklinglever

eller

eller Sås till kycklingleverspett:

1 msk
honung
2 msk
rödvin
 ½ msk
vegetabilisk olja
 ½ msk
sansho (eller vitpeppar)
Näringsinnehåll (per portion): 513 kJ  /  122 kcal
4,1 g Fett
14 g Protein
6,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

  1. Ta bort blodkärl och blodkoagel från kycklinglevern, skölj och klappa torrt, skär i bitar på ca 15 g och trä upp på spett.
    Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek kycklingleverspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
    Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
    Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.

Steg 2

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

  1. Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt honungen och rödvinet och låt det småkoka tills honungen har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
  2. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
  3. Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.

Recept-ID: 134

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

  1. Ta bort blodkärl och blodkoagel från kycklinglevern, skölj och klappa torrt, skär i bitar på ca 15 g och trä upp på spett.
    Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek kycklingleverspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
    Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
    Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

  1. Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt honungen och rödvinet och låt det småkoka tills honungen har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
  2. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
  3. Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.