Kycklinglever grillat på spett
Total tid
15 Min.
5 Min.
Tid för förberedelse
10 Min.
Tillagningstid
Näringsinnehåll (per portion):
513 kJ
/
122 kcal
4,1 g
Fett
14 g
Protein
6,9 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
- Ta bort blodkärl och blodkoagel från kycklinglevern, skölj och klappa torrt, skär i bitar på ca 15 g och trä upp på spett.
Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek kycklingleverspetten på medelhög värme i ca 3 minuter med locket på. Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.
Steg 2
Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):
- Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt honungen och rödvinet och låt det småkoka tills honungen har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
- Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
- Lägg spetten på en tallrik, strö över sansho (eller vit peppar) och servera.
Recept-ID: 134
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer