Kyckling och salladslök grillat på spett

Total tid 20 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
200 g
kycklingkött utan ben (t.ex. från lår eller bröst)
1 
salladslök

eller:

eller Sås till kyckling-salladslök-spett:

2 msk
farinsocker
2 ½ msk
mineralvatten
 ½ msk
vegetabilisk olja
 ½ tsk
shichimi (eller chili)
Näringsinnehåll (per portion): 501 kJ  /  119 kcal
4,6 g Fett
11,6 g Protein
7,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär kycklingköttet i bitar på ca 15 g. Ansa, skölj och skär salladslöken i bitar på ca 3 cm.

Steg 2

Trä upp ingredienserna på spetten i den här ordningsföljden: kyckling (med skinnet uppåt) → salladslök → kyckling → salladslök → kyckling.

Steg 3

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek spetten med skinnsidan nedåt på medelhög värme i ca 3 minuter (med locket på). Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.

Steg 4

Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.

Steg 5

Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.

Steg 6

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt farinsocker och mineralvatten och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.

Recept-ID: 247

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär kycklingköttet i bitar på ca 15 g. Ansa, skölj och skär salladslöken i bitar på ca 3 cm.

Trä upp ingredienserna på spetten i den här ordningsföljden: kyckling (med skinnet uppåt) → salladslök → kyckling → salladslök → kyckling.

Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek spetten med skinnsidan nedåt på medelhög värme i ca 3 minuter (med locket på). Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.

Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.

Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.

Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):

Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt farinsocker och mineralvatten och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.