Kyckling och salladslök grillat på spett
Förberedelse
Steg 1
Skär kycklingköttet i bitar på ca 15 g. Ansa, skölj och skär salladslöken i bitar på ca 3 cm.
Steg 2
Trä upp ingredienserna på spetten i den här ordningsföljden: kyckling (med skinnet uppåt) → salladslök → kyckling → salladslök → kyckling.
Steg 3
Hetta upp den vegetabiliska oljan i en panna och stek spetten med skinnsidan nedåt på medelhög värme i ca 3 minuter (med locket på). Vänd spetten och stek i ca 1 minut till. Lägg spetten på en tallrik och håll varmt.
Steg 4
Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris) och värm upp. Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
Steg 5
Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.
Steg 6
Tillagning utan Kikkoman Yakitori sås (eller Kikkoman Sojasås till ris):
Fram till stekningen tillagas spetten på samma sätt. Häll bort oljan som är kvar i pannan. Tillsätt farinsocker och mineralvatten och låt det småkoka tills sockret har lösts upp. Tillsätt sojasåsen och koka upp tills såsen blivit lite tjockflytande.
Lägg tillbaka spetten i pannan och skaka runt tills såsen täcker spetten fullständigt.
Lägg spetten på en tallrik, strö över shichimi (eller chili) och servera.
Recept-ID: 247
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer