

Kryddiga grillade majskolvar/Elotes
Detta är typisk gatumat som äts på språng eller avnjuts som en del av en större måltid. Du kan lägga till mer kryddor eller färska örter till rätten om så önskas.
Förberedelse
Steg 1
Koka upp en kastrull med vatten. Dra av majsskalet och förkoka majskolven i 5 minuter och låt rinna av.
Steg 2
Pensla majsen med 1-2 msk teriyakimarinad och låt den marinera medan du värmer upp grillen eller stekpannan. Grilla/Stek i några minuter tills det får några kolmärken.
Steg 3
Blanda majonnäs med 1 msk teriyakimarinad och pensla på majsen. Strö över riven ost och kryddor. Du kan tillsätta ytterligare örter som persilja eller koriander.
Recept-ID: 1060
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer