Kryddig fiskburgare med kål- och morotssallad
Dessa fiskburgare med krispig kål- och morotstoppning är riktiga vinnare till middag. Hamburgarna har en mild chilivärme, men om du inte gillar hetta är det bara att hoppa över Kikkoman Kimchi kryddig chilisås.
Förberedelse
Steg 1
Blanda följande i en skål: 2 teskedar Kikkoman sojasås, ½ tesked olivolja och Kikkoman Kimchi chilisås, tillsätt fiskbitar, strö över vitlöksgranulat, blanda. Låt stå i kylen i minst 60 minuter.
Steg 2
Hacka under tiden rödkålen, tillsätt 2 tsk citronsaft och smaka av med salt. Låt stå i 30-40 minuter.
Steg 3
Skär moroten i tunna strimlor (använd t.ex. en julienneskalare). Överför till en skål, tillsätt 1 tsk citronsaft och 1 tsk Kikkoman sojasås.
Steg 4
Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna och stek de marinerade fiskbitarna (på båda sidor tills de fått färg).
Steg 5
Skär bröden horisontellt på mitten. Hetta upp smöret i en stekpanna och rosta bröden (snittsidan nedåt).
Steg 6
Förbered såsen i en skål: blanda grekisk yoghurt, engelsk senap och dijonsenap.
Steg 7
Smörj nedre halvorna av bröden med såsen, lägg i salladsbladen, sedan fisken, tomatskivorna, rödkålen och moroten. Toppa burgarna med hamburgerbrödets lock.
Recept-ID: 1145
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer