Kryddig fiskburgare med kål- och morotssallad

Total tid 75 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för marinering

Dessa fiskburgare med krispig kål- och morotstoppning är riktiga vinnare till middag. Hamburgarna har en mild chilivärme, men om du inte gillar hetta är det bara att hoppa över Kikkoman Kimchi kryddig chilisås.

 

Ingredienser

2 Portioner
200 g
benfria tilapiafiléer eller annan vit fisk
1 msk
olivolja
1 nypa
vitlökspulver
2 
hamburgerbröd
1 tsk
smör
Några salladsblad
4 
tomatskivor
50 g
rödkål
50 g
morot
3 tsk
citronsaft
1 nypa
Salt

Sås:

40 g
naturlig grekisk yoghurt
1 tsk
Senap
1 tsk
dijonsenap
Näringsinnehåll (per portion): 1570 kJ  /  375 kcal
13,7 g Fett
24,2 g Protein
38,1 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda följande i en skål: 2 teskedar Kikkoman sojasås, ½ tesked olivolja och Kikkoman Kimchi chilisås, tillsätt fiskbitar, strö över vitlöksgranulat, blanda. Låt stå i kylen i minst 60 minuter.

 

Steg 2

Hacka under tiden rödkålen, tillsätt 2 tsk citronsaft och smaka av med salt. Låt stå i 30-40 minuter.

 

Steg 3

Skär moroten i tunna strimlor (använd t.ex. en julienneskalare). Överför till en skål, tillsätt 1 tsk citronsaft och 1 tsk Kikkoman sojasås.

 

Steg 4

Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna och stek de marinerade fiskbitarna (på båda sidor tills de fått färg).

 

Steg 5

Skär bröden horisontellt på mitten. Hetta upp smöret i en stekpanna och rosta bröden (snittsidan nedåt).

 

 

Steg 6

Förbered såsen i en skål: blanda grekisk yoghurt, engelsk senap och dijonsenap.

 

Steg 7

Smörj nedre halvorna av bröden med såsen, lägg i salladsbladen, sedan fisken, tomatskivorna, rödkålen och moroten. Toppa burgarna med hamburgerbrödets lock.

 

Recept-ID: 1145

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda följande i en skål: 2 teskedar Kikkoman sojasås, ½ tesked olivolja och Kikkoman Kimchi chilisås, tillsätt fiskbitar, strö över vitlöksgranulat, blanda. Låt stå i kylen i minst 60 minuter.

 

Hacka under tiden rödkålen, tillsätt 2 tsk citronsaft och smaka av med salt. Låt stå i 30-40 minuter.

 

Skär moroten i tunna strimlor (använd t.ex. en julienneskalare). Överför till en skål, tillsätt 1 tsk citronsaft och 1 tsk Kikkoman sojasås.

 

Hetta upp resterande olivolja i en stekpanna och stek de marinerade fiskbitarna (på båda sidor tills de fått färg).

 

Skär bröden horisontellt på mitten. Hetta upp smöret i en stekpanna och rosta bröden (snittsidan nedåt).

 

 

Förbered såsen i en skål: blanda grekisk yoghurt, engelsk senap och dijonsenap.

 

Smörj nedre halvorna av bröden med såsen, lägg i salladsbladen, sedan fisken, tomatskivorna, rödkålen och moroten. Toppa burgarna med hamburgerbrödets lock.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.