Kanelbullar med päron och valnötter
Klassiska bullar i en ny höstig version - kanelbullar med knapriga valnötter, saftiga päron och umami-förstärkande sojasås. Denna smakrika version kommer att glädja alla älskare av dessa doftande bakverk.
Förberedelse
Steg 1
420 g vetemjöl – 7 g torkad jäst – 20 g strösocker – 2 ägg – 180 ml kärnmjölk (kan ersättas med Kefir) – 125 ml rapsolja
Sikta mjölet och blanda det med socker och jäst. Vispa kärnmjölk eller kefir med ägg och rapsolja. Blanda alla ingredienserna, knåda ihop till en smidig deg och ställ åt sidan tills den fördubblats i storlek.
Steg 2
40 g smör – 40 g strösocker – 1 apelsin (för rivet skal) – 1 msk kanel – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Smält smöret till fyllningen och blanda det med socker, kanel, apelsinskal och Kikkoman sojasås.
Steg 3
2 päron – 50 g valnötter
Kavla ut den jästa degen till en stor rektangel. Bred ut kanelfyllningen ovanpå, strö över valnötter och tärnade päron. Rulla ihop den till en tjock rulle och försegla försiktigt kanterna. Skär ca 3 cm tjocka skivor med en vass kniv.
Steg 4
2 msk aprikossylt
Lägg rullarna bredvid varandra på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 25 minuter i 180 grader. Pensla dem direkt efter gräddningen med aprikossylt
Recept-ID: 1164
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer