Kanelbullar med päron och valnötter

Total tid 120 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid
80 Min. Vilotid

Klassiska bullar i en ny höstig version - kanelbullar med knapriga valnötter, saftiga päron och umami-förstärkande sojasås. Denna smakrika version kommer att glädja alla älskare av dessa doftande bakverk.

Ingredienser

9 Portioner

Deg:

420 g
vetemjöl
7 g
torkad jäst
20 g
strösocker
2 
ägg
180 ml
kärnmjölk, (kan ersättas med Kefir)
125 ml
rapsolja

Fyllning:

40 g
smör
40 g
strösocker
1 
apelsin (för rivet skal)
1 msk
kanel

Dessutom:

2 
päron
50 g
valnötter
2 msk
aprikossylt
Näringsinnehåll (per portion): 1812 kJ  /  433 kcal
23 g Fett
9,5 g Protein
47 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

420 g vetemjöl – 7 g torkad jäst – 20 g strösocker – 2  ägg – 180 ml kärnmjölk (kan ersättas med Kefir) – 125 ml rapsolja

Sikta mjölet och blanda det med socker och jäst. Vispa kärnmjölk eller kefir med ägg och rapsolja. Blanda alla ingredienserna, knåda ihop till en smidig deg och ställ åt sidan tills den fördubblats i storlek.

Steg 2

40 g smör – 40 g strösocker – 1  apelsin (för rivet skal) – 1 msk kanel – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Smält smöret till fyllningen och blanda det med socker, kanel, apelsinskal och Kikkoman sojasås.

Steg 3

2  päron – 50 g valnötter

Kavla ut den jästa degen till en stor rektangel. Bred ut kanelfyllningen ovanpå, strö över valnötter och tärnade päron. Rulla ihop den till en tjock rulle och försegla försiktigt kanterna. Skär ca 3 cm tjocka skivor med en vass kniv.

Steg 4

2 msk aprikossylt

Lägg rullarna bredvid varandra på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 25 minuter i 180 grader. Pensla dem direkt efter gräddningen med aprikossylt

Recept-ID: 1164

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

420 g vetemjöl – 7 g torkad jäst – 20 g strösocker – 2  ägg – 180 ml kärnmjölk (kan ersättas med Kefir) – 125 ml rapsolja

Sikta mjölet och blanda det med socker och jäst. Vispa kärnmjölk eller kefir med ägg och rapsolja. Blanda alla ingredienserna, knåda ihop till en smidig deg och ställ åt sidan tills den fördubblats i storlek.

40 g smör – 40 g strösocker – 1  apelsin (för rivet skal) – 1 msk kanel – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Smält smöret till fyllningen och blanda det med socker, kanel, apelsinskal och Kikkoman sojasås.

2  päron – 50 g valnötter

Kavla ut den jästa degen till en stor rektangel. Bred ut kanelfyllningen ovanpå, strö över valnötter och tärnade päron. Rulla ihop den till en tjock rulle och försegla försiktigt kanterna. Skär ca 3 cm tjocka skivor med en vass kniv.

2 msk aprikossylt

Lägg rullarna bredvid varandra på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 25 minuter i 180 grader. Pensla dem direkt efter gräddningen med aprikossylt

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.