Enkel mochi med äpple
Tillagning och ingredienser till mochi med äpple och soja- och kolasåsfyllning.
Förberedelse
Steg 1
Fyllning:
Smält smöret i en panna.
Steg 2
Tillsätt äppeltärningarna och stek dem gyllenbruna.
Steg 3
Tillsätt socker och karamelisera äpplena. Tillsätt Kikkoman sojasås.
Steg 4
Kyl.
Steg 5
Mochideg:
Häll klibbigt rismjöl och socker i en värmesäker skål, blanda och tillsätt gradvis vatten tills en tjock deg bildas.
Steg 6
Sätt in degen i 2 minuter (640 watt) i mikron, rör om och värm igen i 1 minut.
Steg 7
Strö arbetsytan med majsmjöl, lägg på mochidegen, kavla ut 2-3 mm tunt med rikligt med majsmjöl och låt svalna. Skär ut 2-4 cirklar med hjälp av en kakform (ca 7 cm).
Steg 8
Lägg en portion tillagade äppeltärningar på varje cirkel, vik degen över den, tryck till ordentligt och vänd.
Steg 9
Lägg upp på tallrikar och servera garnerad med myntablad.
Tips:
Passar utmärkt med vaniljglass till.
Recept-ID: 947
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer