Enkel mochi med äpple
Enkel mochi med äpple

Enkel mochi med äpple

5 1 Betyg
Total tid20 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
10 Min.Tillagningstid

Tillagning och ingredienser till mochi med äpple och soja- och kolasåsfyllning.

Ingredienser

4 Portioner

Fyllning:

10 g
osaltat smör
1 
äpple (Granny Smith), skuret i 3 cm stora tärningar
20 g
råsocker

Mochideg:

50 g
klibbigt rismjöl
50 g
socker
75 g
vatten
majsmjöl för kavling (eller potatismjöl)

För dekoration:

Myntablad
Näringsinnehåll (per portion):748 kJ / 178 kcal
2,6 gFett
1,1 gProtein
37,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Fyllning:

Smält smöret i en panna.

Steg 2

Tillsätt äppeltärningarna och stek dem gyllenbruna.

Steg 3

Tillsätt socker och karamelisera äpplena. Tillsätt Kikkoman sojasås.

Steg 4

Kyl.

Steg 5

Mochideg:

Häll klibbigt rismjöl och socker i en värmesäker skål, blanda och tillsätt gradvis vatten tills en tjock deg bildas.

Steg 6

Sätt in degen i 2 minuter (640 watt) i mikron, rör om och värm igen i 1 minut.

Steg 7

Strö arbetsytan med majsmjöl, lägg på mochidegen, kavla ut 2-3 mm tunt med rikligt med majsmjöl och låt svalna. Skär ut 2-4 cirklar med hjälp av en kakform (ca 7 cm).

Steg 8

Lägg en portion tillagade äppeltärningar på varje cirkel, vik degen över den, tryck till ordentligt och vänd.

Steg 9

Lägg upp på tallrikar och servera garnerad med myntablad.

Tips:

Passar utmärkt med vaniljglass till.

Recept-ID: 947

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Fyllning:

Smält smöret i en panna.

Tillsätt äppeltärningarna och stek dem gyllenbruna.

Tillsätt socker och karamelisera äpplena. Tillsätt Kikkoman sojasås.

Kyl.

Mochideg:

Häll klibbigt rismjöl och socker i en värmesäker skål, blanda och tillsätt gradvis vatten tills en tjock deg bildas.

Sätt in degen i 2 minuter (640 watt) i mikron, rör om och värm igen i 1 minut.

Strö arbetsytan med majsmjöl, lägg på mochidegen, kavla ut 2-3 mm tunt med rikligt med majsmjöl och låt svalna. Skär ut 2-4 cirklar med hjälp av en kakform (ca 7 cm).

Lägg en portion tillagade äppeltärningar på varje cirkel, vik degen över den, tryck till ordentligt och vänd.

Lägg upp på tallrikar och servera garnerad med myntablad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.