Enkel mangosorbet med endast två ingredienser
Enkel mangosorbet med endast två ingredienser

Enkel mangosorbet med endast två ingredienser

4,5 2 Betyg
Total tid 15 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Inget behov av en glassmaskin, denna mangosorbet är enkel att göra och väldigt uppfriskande. Mogen aromatisk mango, mosad med Kikkoman Mirin, serverad fryst med mangotärningar marinerade i söt Mirin.

Ingredienser

4 Portioner
1 
mogen mango
Några myntablad till garnering, om så önskas
Näringsinnehåll (per portion):543 kJ / 127 kcal
0,7 gProtein
30,1 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka upp Mirin med 100 ml vatten, koka ner till sirapsliknande konsistens i ca 5 minuter och låt svalna. 

Steg 2

Skala mangon, ta bort kärnan och skär köttet i klyftor. Skär ¼ av mangoköttet i små tärningar och blanda med 1 msk Mirin.

Steg 3

Blanda resterande mangon med Mirin sirap och gör till puré.

Steg 4

Häll mangopurén i en grund form och ställ i frysen i minst 12 timmar eller över natten. Rör emellan. Eller frys in blandningen i en glassmaskin om så önskas.

Steg 5

Tvätta myntan och  låt den torka. 

Steg 6

Låt sorbeten tina något,  och garnera den med de marinerade mangotärningarna och myntan. 

Tips

Använd papaya eller kiwi istället för mangon.

Fyll sorbeten i cocktailglas med mousserande vin eller Prosecco.

Recept-ID: 1034

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Koka upp Mirin med 100 ml vatten, koka ner till sirapsliknande konsistens i ca 5 minuter och låt svalna. 

Skala mangon, ta bort kärnan och skär köttet i klyftor. Skär ¼ av mangoköttet i små tärningar och blanda med 1 msk Mirin.

Blanda resterande mangon med Mirin sirap och gör till puré.

Häll mangopurén i en grund form och ställ i frysen i minst 12 timmar eller över natten. Rör emellan. Eller frys in blandningen i en glassmaskin om så önskas.

Tvätta myntan och  låt den torka. 

Låt sorbeten tina något,  och garnera den med de marinerade mangotärningarna och myntan. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.