Choco Eggnogg
Choco Eggnogg

Choco Eggnogg

Total tid10 Min.
5 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid

Värm upp dina gäster under julledigheten med denna rika Choco Eggnog, en tröstande blandning av choklad, mynta och festliga kryddor som fångar julstämningen i varje klunk.

Ingredienser

2 Portioner
2 
äggulor
40 ml
myntasirap
400 ml
mjölk
2 tsk
mald kanel
2 tsk
mald muskotnöt
4 msk
osötat kakaopulver
2 msk
vispad grädde
Blanka blå sockerpärlor för dekoration (eller annat ätbart som är dekorativt)
2 
stycken myntatoppar (översta bladen från myntaplantan ca1 cm långa)
Näringsinnehåll (per portion):1209 kJ / 289 kcal

Förberedelse

Steg 1

2  äggulor – 40 ml myntasirap – 400 ml mjölk – 2 skvätt Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk mald kanel – 2 tsk mald muskotnöt – 4 msk mald muskotnöt

Blanda alla ingredienser förutom äggulorna i en kastrull och värm försiktigt för att skapa en rik varm choklad. Häll sedan långsamt i blandningen till äggulorna under konstant vispning för att temperera dem. Häll tillbaka blandningen i grytan och värm försiktigt tills den är varm.

Steg 2

2 msk vispad grädde – Blanka blå sockerpärlor för dekoration – 2  stycken myntatoppar (översta bladen från myntaplantan ungefär 1 cm långa)

Häll blandningen i muggar och toppa med vispad grädde, blå sockerpärlor och mynta.

Recept-ID: 1401

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2 äggulor – 40 ml myntasirap – 400 ml mjölk – 2 skvätt Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk mald kanel – 2 tsk mald muskotnöt – 4 msk mald muskotnöt

Blanda alla ingredienser förutom äggulorna i en kastrull och värm försiktigt för att skapa en rik varm choklad. Häll sedan långsamt i blandningen till äggulorna under konstant vispning för att temperera dem. Häll tillbaka blandningen i grytan och värm försiktigt tills den är varm.

2 msk vispad grädde – Blanka blå sockerpärlor för dekoration – 2 stycken myntatoppar (översta bladen från myntaplantan ungefär 1 cm långa)

Häll blandningen i muggar och toppa med vispad grädde, blå sockerpärlor och mynta.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.