Bulgogi med fläskkött tillsammans med sallad

Total tid 90 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för marinering

Väck upp elden ur glöden med denna läckra twist av Bulgogi – koreanska för ”eldkött.  I den här versionen lagar vi denna klassiska rätt med fläskkött istället för nötkött, vilket gör rätten lite mer budgetvänlig.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
fläskfilé
3 
vitlöksklyftor
 ½ 
syrligt äpple
1 st
ingefära (ca 3 cm)
1 
litet knippe salladslök
1 msk
honung
Peppar efter smak
2 msk
rostade sesamfrön

Till servering:

8 
shiso/perillablad
8 
smörsallatsblad
 ½ knippe
färsk koriander
1 
gurka
Näringsinnehåll (per portion): 1329 kJ  /  318 kcal
16 g Fett
35 g Protein
8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g fläskfilé – 3  vitlöksklyftor –  ½  syrligt äpple – 1  bit ingefära (ca 3 cm) – 1  litet knippe salladslök

Skär köttet i tunna skivor. Hacka vitlök, äpple, ingefära och salladslök grovt.

Steg 2

Lägg hackad vitlök, äpple, ingefära och salladslök i en matberedare eller mixer. Puréa till en slät pasta.

Steg 3

1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk honung – Peppar efter smak – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk rostade sesamfrön

Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående ingredienserna (Kikkoman Sesamolja, honung, peppar, Kikkoman sojasås och rostade sesamfrön) till det skivade köttet. Marinera i minst 1 timme, men gärna över natten.

Steg 4

8  shiso/perillablad – 8  smörsallatsblad –  ½ knippe färsk koriander –  ½  gurka

Ta bort överflödig marinad från köttet och stek i en mycket het stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida.

Servera med örter, salladsblad och hackad gurka.

Tips:

Rätten kan även serveras med dina favoritgrönsaker mycket tunt skivade, som till exempel rödkål eller morötter.

Recept-ID: 1233

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

300 g fläskfilé – 3  vitlöksklyftor –  ½  syrligt äpple – 1  bit ingefära (ca 3 cm) – 1  litet knippe salladslök

Skär köttet i tunna skivor. Hacka vitlök, äpple, ingefära och salladslök grovt.

Lägg hackad vitlök, äpple, ingefära och salladslök i en matberedare eller mixer. Puréa till en slät pasta.

1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk honung – Peppar efter smak – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk rostade sesamfrön

Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående ingredienserna (Kikkoman Sesamolja, honung, peppar, Kikkoman sojasås och rostade sesamfrön) till det skivade köttet. Marinera i minst 1 timme, men gärna över natten.

8  shiso/perillablad – 8  smörsallatsblad –  ½ knippe färsk koriander –  ½  gurka

Ta bort överflödig marinad från köttet och stek i en mycket het stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida.

Servera med örter, salladsblad och hackad gurka.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.