Bulgogi med fläskkött tillsammans med sallad

5 2 Betyg
Total tid 90 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för marinering

Väck upp elden ur glöden med denna läckra twist av Bulgogi – koreanska för ”eldkött.  I den här versionen lagar vi denna klassiska rätt med fläskkött istället för nötkött, vilket gör rätten lite mer budgetvänlig.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
fläskfilé
3 
vitlöksklyftor
 ½ 
syrligt äpple
1 st
ingefära (ca 3 cm)
1 
litet knippe salladslök
1 msk
honung
Peppar efter smak
2 msk
rostade sesamfrön

Till servering:

8 
shiso/perillablad
8 
smörsallatsblad
 ½ knippe
färsk koriander
1 
gurka
Näringsinnehåll (per portion): 1329 kJ  /  318 kcal
16 g Fett
35 g Protein
8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g fläskfilé – 3  vitlöksklyftor –  ½  syrligt äpple – 1  bit ingefära (ca 3 cm) – 1  litet knippe salladslök

Skär köttet i tunna skivor. Hacka vitlök, äpple, ingefära och salladslök grovt.

Steg 2

Lägg hackad vitlök, äpple, ingefära och salladslök i en matberedare eller mixer. Puréa till en slät pasta.

Steg 3

1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk honung – Peppar efter smak – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk rostade sesamfrön

Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående ingredienserna (Kikkoman Sesamolja, honung, peppar, Kikkoman sojasås och rostade sesamfrön) till det skivade köttet. Marinera i minst 1 timme, men gärna över natten.

Steg 4

8  shiso/perillablad – 8  smörsallatsblad –  ½ knippe färsk koriander –  ½  gurka

Ta bort överflödig marinad från köttet och stek i en mycket het stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida.

Servera med örter, salladsblad och hackad gurka.

Tips:

Rätten kan även serveras med dina favoritgrönsaker mycket tunt skivade, som till exempel rödkål eller morötter.

Recept-ID: 1233

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

300 g fläskfilé – 3  vitlöksklyftor –  ½  syrligt äpple – 1  bit ingefära (ca 3 cm) – 1  litet knippe salladslök

Skär köttet i tunna skivor. Hacka vitlök, äpple, ingefära och salladslök grovt.

Lägg hackad vitlök, äpple, ingefära och salladslök i en matberedare eller mixer. Puréa till en slät pasta.

1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk honung – Peppar efter smak – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk rostade sesamfrön

Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående ingredienserna (Kikkoman Sesamolja, honung, peppar, Kikkoman sojasås och rostade sesamfrön) till det skivade köttet. Marinera i minst 1 timme, men gärna över natten.

8  shiso/perillablad – 8  smörsallatsblad –  ½ knippe färsk koriander –  ½  gurka

Ta bort överflödig marinad från köttet och stek i en mycket het stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida.

Servera med örter, salladsblad och hackad gurka.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.