Bulgogi med fläskkött tillsammans med sallad
Väck upp elden ur glöden med denna läckra twist av Bulgogi – koreanska för ”eldkött. I den här versionen lagar vi denna klassiska rätt med fläskkött istället för nötkött, vilket gör rätten lite mer budgetvänlig.
Förberedelse
Steg 1
300 g fläskfilé – 3 vitlöksklyftor – ½ syrligt äpple – 1 bit ingefära (ca 3 cm) – 1 litet knippe salladslök
Skär köttet i tunna skivor. Hacka vitlök, äpple, ingefära och salladslök grovt.
Steg 2
Lägg hackad vitlök, äpple, ingefära och salladslök i en matberedare eller mixer. Puréa till en slät pasta.
Steg 3
1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk honung – Peppar efter smak – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk rostade sesamfrön
Tillsätt såsen från steg 2 och de återstående ingredienserna (Kikkoman Sesamolja, honung, peppar, Kikkoman sojasås och rostade sesamfrön) till det skivade köttet. Marinera i minst 1 timme, men gärna över natten.
Steg 4
8 shiso/perillablad – 8 smörsallatsblad – ½ knippe färsk koriander – ½ gurka
Ta bort överflödig marinad från köttet och stek i en mycket het stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida.
Servera med örter, salladsblad och hackad gurka.
Tips:
Rätten kan även serveras med dina favoritgrönsaker mycket tunt skivade, som till exempel rödkål eller morötter.
Recept-ID: 1233
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer