”Bagna cauda”-dipp med tofu och sojasås

Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
3 
vitlöksklyftor
 ½ 
liten gul lök
3 msk
olivolja
2 msk
vitt vin
1 
burk tonfisk, i olja (= 185 g)
100 g
fast tofu
2 msk
citronsaft
1 msk
honung
2 msk
riven parmesan
1 msk
kapris
 ½ tsk
salt
lite färsk nymalen vit peppar
Näringsinnehåll (per portion): 1009 kJ  /  241 kcal
15,3 g Fett
18,7 g Protein
5,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala och tunnskiva vitlöken och den gula löken. Hetta upp ½ msk olja i en kastrull, tillsätt och fräs upp löken och vitlöken. Häll över det vita vinet, låt koka upp och häll blandningen i en mixer.

Steg 2

Låt tonfisken rinna av väl. Hetta upp en ½ msk olivolja till i en kastrull, tillsätt och fräs upp tonfisken tills den är ”torr”. Tillsätt och låt 2 msk sojasås fräsa med en kort stund. Lägg blandningen på en tallrik och låt svalna.

Steg 3

Tillsätt tonfiskblandningen till lök-vitlöksblandningen i mixern. Tillsätt och puréa den väl avrunna tofun, resten av sojasåsen, resten av olivoljan, citronsaften och honungen. Tillsätt parmesanosten, kaprisen, salt och peppar, grovmixa och servera dippsåsen.

Bagna-cauda-dippen passar mycket bra till exempelvis

  • råa grönsakssticks såsom morötter, blekselleri, gurka, paprika, rättika
  • kokta grönsaker såsom grön sparris, späd majs, blomkål, broccoli osv.

Recept-ID: 202

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och tunnskiva vitlöken och den gula löken. Hetta upp ½ msk olja i en kastrull, tillsätt och fräs upp löken och vitlöken. Häll över det vita vinet, låt koka upp och häll blandningen i en mixer.

Låt tonfisken rinna av väl. Hetta upp en ½ msk olivolja till i en kastrull, tillsätt och fräs upp tonfisken tills den är ”torr”. Tillsätt och låt 2 msk sojasås fräsa med en kort stund. Lägg blandningen på en tallrik och låt svalna.

Tillsätt tonfiskblandningen till lök-vitlöksblandningen i mixern. Tillsätt och puréa den väl avrunna tofun, resten av sojasåsen, resten av olivoljan, citronsaften och honungen. Tillsätt parmesanosten, kaprisen, salt och peppar, grovmixa och servera dippsåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.