”Bagna cauda”-dipp med tofu och sojasås
Förberedelse
Steg 1
Skala och tunnskiva vitlöken och den gula löken. Hetta upp ½ msk olja i en kastrull, tillsätt och fräs upp löken och vitlöken. Häll över det vita vinet, låt koka upp och häll blandningen i en mixer.
Steg 2
Låt tonfisken rinna av väl. Hetta upp en ½ msk olivolja till i en kastrull, tillsätt och fräs upp tonfisken tills den är ”torr”. Tillsätt och låt 2 msk sojasås fräsa med en kort stund. Lägg blandningen på en tallrik och låt svalna.
Steg 3
Tillsätt tonfiskblandningen till lök-vitlöksblandningen i mixern. Tillsätt och puréa den väl avrunna tofun, resten av sojasåsen, resten av olivoljan, citronsaften och honungen. Tillsätt parmesanosten, kaprisen, salt och peppar, grovmixa och servera dippsåsen.
Bagna-cauda-dippen passar mycket bra till exempelvis
- råa grönsakssticks såsom morötter, blekselleri, gurka, paprika, rättika
- kokta grönsaker såsom grön sparris, späd majs, blomkål, broccoli osv.
Recept-ID: 202
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer