Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis
Sök
Filtrera
Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis
Bookmark
14 av 32

Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis

Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis
Total tid 45min
Förberedelsetid: 45min
Näringsinnehåll (per portion): 1281 kJ / 306 kcal
Fett: 12.7 g
Protein: 29.2 g
Kolhydrat: 19.4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 500 g entrecôte
  • 200 g lök
  • 10 shiitakesvampar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 5–6 stänger grön sparris
  • lite olja

Kryddblandning:

 

Förberedelse

Skär köttet på snedden i tunna skivor på 5–6 mm. Skala, halvera och skiva löken tunt, 7–8 mm. Rensa och halvera shiitakesvamparna. Tvätta, halvera, rensa ock skär paprikorna i lagom stora bitar. Skala den undre delen av sparrisarna, förväll och skär dem sedan i ca 3 cm långa bitar.

Blanda alla ingredienserna för kryddblandningen väl i en skål och låt den dra. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn grönsakerna runt om vid hög värme. Lägg sedan åt sidan på en tallrik och håll varmt. Hetta upp pannan igen och bryn köttskivorna på båda sidorna på hög värme utan att tillsätta mer olja. Tillsätt sedan grönsakerna och kryddblandningen. Skaka pannan och blanda köttet och grönsakerna väl på hög värme.

Tips: Bryn alla ingredienser utan salt och peppar. Kryddblandningen kan även serveras som dipsås.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 45min
Förberedelsetid: 45min
Näringsinnehåll (per portion): 1281 kJ / 306 kcal
Fett: 12.7 g
Protein: 29.2 g
Kolhydrat: 19.4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 500 g entrecôte
  • 200 g lök
  • 10 shiitakesvampar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 5–6 stänger grön sparris
  • lite olja

Kryddblandning: