Chokladrisgrynsgröt med hallonsås
Chokladrisgrynsgröt med hallonsås

Chokladrisgrynsgröt med hallonsås

Total tid15 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid

Har du rester av kokt ris? Släng inte – mixa snabbt ihop en utsökt frukost istället! Chokladrispudding är så enkel att göra och samtidigt otroligt god. Och för en extra twist, prova att blanda i lite Kikkoman Tamari Glutenfri Sojasås för det där lilla extra söta.

Ingredienser

2 Portioner
125 ml
mjölk
2 msk
kakaopulver
1 tsk
vaniljextrakt
160 g
kokt ris
1 
banan
1 msk
socker
100 g
frysta hallon
Färska hallon till garnering
Myntablad till garnering
Näringsinnehåll (per portion):1172 kJ / 280 kcal
4,1 gFett
8,2 gProtein
50 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

125 ml mjölk – 2 msk kakaopulver – 1 tsk vaniljextrakt – 160 g kokt ris

Värm mjölken med kakao och vaniljextrakt. Tillsätt riset och värm tillsammans.

Steg 2

1  banan – 1 msk socker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Tillsätt banan, sockret och Kikkoman glutenfri sojasås. Mixa till en slät pudding.

Steg 3

100 g frysta hallon – 1 msk socker –  ½ msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Lägg hallonen och sockret i en kastrull och häll i Kikkoman Glutenfri sojasås, värm tills hallonen börjar brytas ner. Sila genom en sil.

Steg 4

Färska hallon till garnering – Myntablad till garnering

Lägg upp puddingen i skålar. Häll över hallonsåsen och garnera med färsk mynta och hallon.

Tips:

Toppa gärna puddingen med dina favoritfrukter eller bär; som jordgubbar, björnbär eller körsbär. Körsbär kan enkelt göras till puré utan att sila såsen genom en sil.

Recept-ID: 1223

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

125 ml mjölk – 2 msk kakaopulver – 1 tsk vaniljextrakt – 160 g kokt ris

Värm mjölken med kakao och vaniljextrakt. Tillsätt riset och värm tillsammans.

1 banan – 1 msk socker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Tillsätt banan, sockret och Kikkoman glutenfri sojasås. Mixa till en slät pudding.

100 g frysta hallon – 1 msk socker – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås

Lägg hallonen och sockret i en kastrull och häll i Kikkoman Glutenfri sojasås, värm tills hallonen börjar brytas ner. Sila genom en sil.

Färska hallon till garnering – Myntablad till garnering

Lägg upp puddingen i skålar. Häll över hallonsåsen och garnera med färsk mynta och hallon.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.