

Chokladrisgrynsgröt med hallonsås
Har du rester av kokt ris? Släng inte – mixa snabbt ihop en utsökt frukost istället! Chokladrispudding är så enkel att göra och samtidigt otroligt god. Och för en extra twist, prova att blanda i lite Kikkoman Tamari Glutenfri Sojasås för det där lilla extra söta.
Förberedelse
Steg 1

125 ml mjölk – 2 msk kakaopulver – 1 tsk vaniljextrakt – 160 g kokt ris
Värm mjölken med kakao och vaniljextrakt. Tillsätt riset och värm tillsammans.
Steg 2

1 banan – 1 msk socker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås
Tillsätt banan, sockret och Kikkoman glutenfri sojasås. Mixa till en slät pudding.
Steg 3

100 g frysta hallon – 1 msk socker – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås
Lägg hallonen och sockret i en kastrull och häll i Kikkoman Glutenfri sojasås, värm tills hallonen börjar brytas ner. Sila genom en sil.
Steg 4

Färska hallon till garnering – Myntablad till garnering
Lägg upp puddingen i skålar. Häll över hallonsåsen och garnera med färsk mynta och hallon.
Tips:
Toppa gärna puddingen med dina favoritfrukter eller bär; som jordgubbar, björnbär eller körsbär. Körsbär kan enkelt göras till puré utan att sila såsen genom en sil.
Recept-ID: 1223
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer