

Kikkoman kvalité
Vad är det som gör kvalitén på Kikkoman sojasås så överlägsen?
- Rik på umami
Under den långa mognadsprocessen uppstår umamismaken (pikanta rätter blir änne smakfullare med umami) som ger Kikkomans sojasås sin unika, fylliga smak.
- Högre kvävehalt
Den intensiva, sammetslena smaken på Kikkoman sojasås uppstår genom aminosyror (kvävehalt). Här gäller då: Ju högre kvävehalt, desto bättre kvalité och desto intensivare smak.
- Lättillgängligt
Kikkoman framställer sina sojasåser i Nederländerna mitt i Europa för att kunna garantera tillförlitlig lättillgänglighet.
- Funktionella fördelar
En del av de 300 aromkomponenterna agerar som förstadier till aromer. Dessa förstadier förenar sig med råämnena, bildar en egen arom och berikar alla maträtter.
Lagstadgat värderingssystem för sojasås i Japan
På den japanska marknaden klassificeras sojasåser i enlighet med Japanese Agricultural Standard (JAS) efter sin totala halt av kväve och protein. Denna klassning visar hur mycket umami det finns i en sojasås.
Halt | Kväve totalt (viktprocent) | Protein (viktprocent) |
Särskilt hög halt | > 1.50 | > 9.38 |
Hög halt | > 1.35 | > 8.44 |
Standardhalt | > 1.20 | > 7.50 |
Låt oss se hur det ser ut för sojasåsen från Kikkoman:
Kikkoman sojasås innehåller 10 g protein per 100 ml. Därmed tillhör den definitivt kategorin ”särskilt hög halt”.
Kikkoman Food Europe är certifierat i enlighet med följande standarder:

Upptäck mer