Varm Mirin-kyckling och pumpasallad

5 1 Betyg
Total tid 50 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tid för marinering
25 Min. Tillagningstid

Ett enkelt salladsrecept gjord på krispig sallad i kombination med ugnsgrillad pumpa- eller squashbitar, körsbärstomater och minigurkor. Toppad med stekta marinerade kycklingstrimlor och en Kikkoman Mirin och rostad sesamoljadressing.

Ingredienser

4 Portioner
400 g
pumpa (t.ex. Hokkaido)
4 msk
olivolja
 ½ tsk
rosmarin, hackad
Nymalen peppar
 ¼ tsk
timjan, gnuggad
400 g
kycklingbröst eller lår utan skinn
200 g
körsbärstomater
2 ½ 
smågurkor
150 g
blandade salladsblad (kylda)
1 tsk
senap
5 ½ msk
citronjuice
Näringsinnehåll (per portion): 1597 kJ  /  380 kcal
16,3 g Fett
26,9 g Protein
29,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Värm ugnen till 200°C över-/undervärme (180°C varmluftsugn). Tvätta pumpan, skär fruktköttet i 2 cm tärningar och blanda med 2 msk olivolja, rosmarin, 1 msk sojasås, peppar och 2 msk Mirin. Bred ut pumpablandningen i en ugnsform eller på en liten plåt och grädda i förvärmd ugn i 10-12 minuter.

Steg 2

Blanda resterande olivolja, 2 msk sojasås, timjan, peppar och 3 msk Mirin till marinaden. Blanda kycklingen med marinaden och ställ i kylen en kort stund.

Steg 3

Tvätta tomaterna och gurkorna, skär tomaterna på mitten och gurkorna i tunna skivor eller stavar. Tvätta salladen och centrifugera. 

Steg 4

Blanda senap, sesamolja, citronsaft, resterande soja och peppar till dressingen och smaka av med Mirin.

Steg 5

Stek kycklingen i en non-stick panna i 5-8 minuter tills den är gyllenbrun. 

Steg 6

Lägg upp salladen med squash, tomater, gurka och varm kyckling på tallrikar, ringla över dressingen och servera. 

Tips

Använd rostade paprikabitar istället för squashen.

För ett vegetariskt alternativ, ersätt kycklingen med tofu.

Garnera med rostade pumpa- eller solrosfrön.

Recept-ID: 1033

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Värm ugnen till 200°C över-/undervärme (180°C varmluftsugn). Tvätta pumpan, skär fruktköttet i 2 cm tärningar och blanda med 2 msk olivolja, rosmarin, 1 msk sojasås, peppar och 2 msk Mirin. Bred ut pumpablandningen i en ugnsform eller på en liten plåt och grädda i förvärmd ugn i 10-12 minuter.

Blanda resterande olivolja, 2 msk sojasås, timjan, peppar och 3 msk Mirin till marinaden. Blanda kycklingen med marinaden och ställ i kylen en kort stund.

Tvätta tomaterna och gurkorna, skär tomaterna på mitten och gurkorna i tunna skivor eller stavar. Tvätta salladen och centrifugera. 

Blanda senap, sesamolja, citronsaft, resterande soja och peppar till dressingen och smaka av med Mirin.

Stek kycklingen i en non-stick panna i 5-8 minuter tills den är gyllenbrun. 

Lägg upp salladen med squash, tomater, gurka och varm kyckling på tallrikar, ringla över dressingen och servera. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.