Sök
Filtrera
Sallad med mango och morot
Bookmark
134 av 281

Sallad med mango och morot

En uppfriskande och fruktig sommarsallad med läcker vinägrett gjord på sojasås från Kikkoman, äppeljuice och lönnsirap. Det perfekta tillbehöret till grillad mat!

Sallad med mango och morot
Total tid 10min
Förberedelsetid: 10min
Näringsinnehåll (per portion): 625 kJ / 149 kcal
Fett: 5.3 g
Protein: 3.6 g
Kolhydrat: 18.1 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 mango
  • 1 huvud av romansallat (eller 2 huvuden av romansallat baby)
  • 2 morötter
  • 100 g groddar
  • 2 msk olivolja
  • 2–3 msk vit balsamvinäger
  • 100 ml äppeljuice
  • 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås 
  • 1–2 tsk lönnsirap
  • Färskmald svartpeppar

Förberedelse

Förbered salladen genom att skala mangon och ta bort fruktköttet från kärnan. Skär fruktköttet från mangon i tunna strimlor. Hacka salladen, skölj av och torka. Tvätta och skala morötterna. Skär i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Tvätta groddarna om så krävs.

Förbered dressingen genom att blanda samman 4 msk hackad mango, olivolja, vinäger, äppeljuice, sojasås och lönnsirap. Krydda med peppar. Häll dressingen över salladen och skaka för att blanda innan du serverar. 

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 10min
Förberedelsetid: 10min
Näringsinnehåll (per portion): 625 kJ / 149 kcal
Fett: 5.3 g
Protein: 3.6 g
Kolhydrat: 18.1 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 mango
  • 1 huvud av romansallat (eller 2 huvuden av romansallat baby)
  • 2 morötter
  • 100 g groddar
  • 2 msk olivolja
  • 2–3 msk vit balsamvinäger
  • 100 ml äppeljuice
  • 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås 
  • 1–2 tsk lönnsirap
  • Färskmald svartpeppar