Majs, feta & bärsallad

Total tid 45 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Kombinationen av grillad majs, frukt och färska örter gör detta till en idealisk sidorätt till grillat kött eller fisk.

Ingredienser

2 Portioner
1 
majskolv
1 
avokado
140 g
blåbär och jordgubbar
 ½ 
gurka
1 
liten rödlök
1 handfull
spenat
1 handfull
färska korianderblad
1 handfull
färska basilikablad (helst thailändska)
1 handfull
persilja
50 g
fetaost
1 msk
Olivolja

Dressing:

1 
rågad matsked honung
1 ½ msk
citronjuice
70 ml
olivolja
Tabascosås (valfritt)
Näringsinnehåll (per portion): 3948 kJ  /  987 kcal
56 g Fett
31 g Protein
94 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För att göra dressingen – häll Kikkoman sojasås i en skål, tillsätt honung, olivolja och citronjuice och blanda noggrant. Du kan lägga till lite tabascosås i dressingen om du vill.

Steg 2

Ringla Kikkoman sojasås och olivolja över majsen. Slå in i aluminiumfolie och lägg den på en grill eller på ugnsgallret i ugnen. Tillaga i cirka 30 minuter, vänd då och då. Efter tillagning, använd en kniv för att ta bort majsen från kolven.

Steg 3

Skär avokadon i stora tärningar.

Steg 4

Skär gurkan i fjärdedelar och skiva den sedan.

Steg 5

Skär löken i tunna halvmånar.

Steg 6

Lägg sköljd spenat i en stor skål. Tillsätt majs, frukt, avokado, gurka och de färska kryddorna. Blanda försiktigt alla ingredienser. Lägg upp på tallrikar, tillsätt fetaost och strö över den förberedda dressingen.

Recept-ID: 1124

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För att göra dressingen – häll Kikkoman sojasås i en skål, tillsätt honung, olivolja och citronjuice och blanda noggrant. Du kan lägga till lite tabascosås i dressingen om du vill.

Ringla Kikkoman sojasås och olivolja över majsen. Slå in i aluminiumfolie och lägg den på en grill eller på ugnsgallret i ugnen. Tillaga i cirka 30 minuter, vänd då och då. Efter tillagning, använd en kniv för att ta bort majsen från kolven.

Skär avokadon i stora tärningar.

Skär gurkan i fjärdedelar och skiva den sedan.

Skär löken i tunna halvmånar.

Lägg sköljd spenat i en stor skål. Tillsätt majs, frukt, avokado, gurka och de färska kryddorna. Blanda försiktigt alla ingredienser. Lägg upp på tallrikar, tillsätt fetaost och strö över den förberedda dressingen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.