Hälsosam Bulgur & Kikärtsskål med vegansk fetaost
Fullpackad med vitaminer, denna läckra skål med kokt bulgur, ångad spenat, röd mangold och kikärter är toppad med limehummus & hemgjord vegansk fetaost. Ett smakrikt vegansk lunchrecept.
Ingredienser
För den veganska fetaosten (alternativt: se tips)
För skålarna:
Förberedelse
Steg 1
För vegansk feta, skär tofun i tärningar och blanda med finhackad vitlök och resterande ingredienser till marinaden. Kyl efter behov.
Steg 2
Förbered bulgurvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär mangold i strimlor och fräs i 1 tsk vardera uppvärmd Kikkoman sesamolja. Upprepa med spenaten
Steg 3
För att göra såsen: Mixa 150 g kikärtor med lite limezest, lite limejuice efter smak och kokosmjölken, värm upp och tillsätt sedan tahini, Kikkoman sojasås, peppar och gurkmeja.
Steg 5
Lägg bulgur med spenat, mangold och resterande kikärter och vegansk fetaost i skålar, ringla över den varma kikärtssåsen och servera.
Tips:
Den veganska fetan smakar ännu mer smakrik om den har marinerats i flera timmar.
Använd rökt tofu istället för den veganska fetan och marinera med lite Kikkoman sojasås.
Valfri extra topping - grönkålschips! Riv helt enkelt 300 g rengjord grönkål i bitar, blanda med en krydda av 3 msk olivolja, 1 msk tahini, lite salt, bred ut på plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn på 110 °C i 30-35 minuter tills den är knaprig. Öppna däremellan ugnsluckan så att ångan kan komma ut – på så sätt blir grönkålschipsen härligt krispiga. Annars är det bara att förlänga gräddningstiden något och vända chipsen emellan.
Recept-ID: 1046
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer