Grönsakskroketter med tomat-sojasås
Förberedelse
Steg 1
Skala, skölj och koka potatisen färdiga i kokande saltat vatten i ca 20 minuter, häll bort vattnet och mosa eller puréa fint.
Steg 2
Dela broccolin och blomkålen i små buketter, skölj och förväll dem. Låt champinjonerna rinna av väl. Skölj körsbärstomaterna.
Steg 3
Packa in grönsaksbitarna en och en fullständigt i potatismoset.
Steg 4
Vispa upp ägget med 2 msk sojasås och peppar i en djup tallrik. Häll även mjölet och pankoströbrödet i separata djupa tallrikar. Vänd grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.
Steg 5
Tomatsås: Koka upp tomatjuicen, tillsätt oliverna och smaka av såsen med resten av sojasåsen och sockret (alternativt med söt sojasås) samt med cayennepeppar. Puréa med mixer strax före serveringen.
Steg 6
Skölj och slunga rucolan torr, riv den eventuellt i lagom stora munsbitar.
Steg 7
Hetta upp oljan, fritera grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Arrangera grönsakskroketterna tillsammans med tomatsåsen på tallrikar, garnera med rucolan och servera.
Tips
I stället för att smaksätta tomatsåsen med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och socker kan du ta 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd söt sojasås.
Recept-ID: 845
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer