Grönsakskroketter med tomat-sojasås
Sök
Filtrera
81 av 275

Grönsakskroketter med tomat-sojasås

Grönsakskroketter med tomat-sojasås
Total tid 60min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 50min
Näringsinnehåll (per portion): 2275 kJ / 542 kcal
Fett: 23,4 g
Protein: 12,1 g
Kolhydrat: 66,4 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Förberedelse

  1. Skala, skölj och koka potatisen färdiga i kokande saltat vatten i ca 20 minuter, häll bort vattnet och mosa eller puréa fint.
  2. Dela broccolin och blomkålen i små buketter, skölj och förväll dem. Låt champinjonerna rinna av väl. Skölj körsbärstomaterna.
  3. Packa in grönsaksbitarna en och en fullständigt i potatismoset.
  4. Vispa upp ägget med 2 msk sojasås och peppar i en djup tallrik. Häll även mjölet och pankoströbrödet i separata djupa tallrikar. Vänd grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.
  5. Tomatsås: Koka upp tomatjuicen, tillsätt oliverna och smaka av såsen med resten av sojasåsen och sockret (alternativt med söt sojasås) samt med cayennepeppar. Puréa med mixer strax före serveringen.
  6. Skölj och slunga rucolan torr, riv den eventuellt i lagom stora munsbitar.
  7. Hetta upp oljan, fritera grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Arrangera grönsakskroketterna tillsammans med tomatsåsen på tallrikar, garnera med rucolan och servera.

Tips: I stället för att smaksätta tomatsåsen med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och socker kan du ta 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd söt sojasås.

Total tid 60min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 50min
Näringsinnehåll (per portion): 2275 kJ / 542 kcal
Fett: 23,4 g
Protein: 12,1 g
Kolhydrat: 66,4 g

Ingredienser för 4 portion(er)