Grönsakskroketter med tomat-sojasås

Total tid 60 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
50 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
800 g
potatis
50 g
broccoli
50 g
blomkål
8 
små champinjonhuvuden (burk)
4 
körsbärstomater
1 
ägg
nymalen peppar
50 g
vetemjöl
200 ml
tomatjuice
6 
gröna oliver (utan kärnor och fyllning)
 ½ tsk
strösocker
cayennepeppar
40 g
babyrucola
vegetabilisk olja till fritering
Näringsinnehåll (per portion): 2275 kJ  /  542 kcal
23,4 g Fett
12,1 g Protein
66,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala, skölj och koka potatisen färdiga i kokande saltat vatten i ca 20 minuter, häll bort vattnet och mosa eller puréa fint.

Steg 2

Dela broccolin och blomkålen i små buketter, skölj och förväll dem. Låt champinjonerna rinna av väl. Skölj körsbärstomaterna.

Steg 3

Packa in grönsaksbitarna en och en fullständigt i potatismoset.

Steg 4

Vispa upp ägget med 2 msk sojasås och peppar i en djup tallrik. Häll även mjölet och pankoströbrödet i separata djupa tallrikar. Vänd grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.

Steg 5

Tomatsås: Koka upp tomatjuicen, tillsätt oliverna och smaka av såsen med resten av sojasåsen och sockret (alternativt med söt sojasås) samt med cayennepeppar. Puréa med mixer strax före serveringen.

Steg 6

Skölj och slunga rucolan torr, riv den eventuellt i lagom stora munsbitar.

Steg 7

Hetta upp oljan, fritera grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Arrangera grönsakskroketterna tillsammans med tomatsåsen på tallrikar, garnera med rucolan och servera.

Tips

I stället för att smaksätta tomatsåsen med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och socker kan du ta 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd söt sojasås.

Recept-ID: 845

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala, skölj och koka potatisen färdiga i kokande saltat vatten i ca 20 minuter, häll bort vattnet och mosa eller puréa fint.

Dela broccolin och blomkålen i små buketter, skölj och förväll dem. Låt champinjonerna rinna av väl. Skölj körsbärstomaterna.

Packa in grönsaksbitarna en och en fullständigt i potatismoset.

Vispa upp ägget med 2 msk sojasås och peppar i en djup tallrik. Häll även mjölet och pankoströbrödet i separata djupa tallrikar. Vänd grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.

Tomatsås: Koka upp tomatjuicen, tillsätt oliverna och smaka av såsen med resten av sojasåsen och sockret (alternativt med söt sojasås) samt med cayennepeppar. Puréa med mixer strax före serveringen.

Skölj och slunga rucolan torr, riv den eventuellt i lagom stora munsbitar.

Hetta upp oljan, fritera grönsaksbitarna (i potatismoshöljet) gyllenbruna och låt dem rinna av på kökspapper. Arrangera grönsakskroketterna tillsammans med tomatsåsen på tallrikar, garnera med rucolan och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.