Sötsur tomatsås
Sötsur tomatsås

Sötsur tomatsås

Total tid110 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
90 Min.Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
500 g
romatomater
1 st
gul romatomat, stor
 ½ st
söt lök
3 
vitlöksklyftor
 ½ tsk
TABASCO® Pepper Sauce
1 msk
äppelvinäger
3 tsk
honung
 ½ msk
torkad basilika
2 tsk
nymalen svartpeppar
Näringsinnehåll (per portion):170 kJ / 40 kcal
0,4 gFett
1,3 gProtein
7,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj och ansa grönsakerna, ta bort stjälkar och kärnor. Fyrdela och koka tomaterna i 30 minuter under omrörning tills vätskan avdunstat. Sila genom en sil.

Steg 2

Skala och fintärna den gula tomaten. Finhacka vitlöken och löken och lägg dem tillsammans med den gula tomaten i tomatsåsen. Koka på svag värme och rör om då och då. Tillsätt alla kryddorna och låt koka i 2–3 minuter. Du kan puréa såsen i mixer eller låta grönsaksbitarna vara som de är.

Steg 3

Fyll såsen i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasen upp och ned.

Steg 4

Tillsammans med andra grönsakssorter och kött utgör såsen en perfekt bas för ris- och pastasåser samt för såser för andra spannmål.

Recept-ID: 470

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj och ansa grönsakerna, ta bort stjälkar och kärnor. Fyrdela och koka tomaterna i 30 minuter under omrörning tills vätskan avdunstat. Sila genom en sil.

Skala och fintärna den gula tomaten. Finhacka vitlöken och löken och lägg dem tillsammans med den gula tomaten i tomatsåsen. Koka på svag värme och rör om då och då. Tillsätt alla kryddorna och låt koka i 2–3 minuter. Du kan puréa såsen i mixer eller låta grönsaksbitarna vara som de är.

Fyll såsen i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasen upp och ned.

Tillsammans med andra grönsakssorter och kött utgör såsen en perfekt bas för ris- och pastasåser samt för såser för andra spannmål.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.