Sötsur tomatsås
Förberedelse
Steg 1
Skölj och ansa grönsakerna, ta bort stjälkar och kärnor. Fyrdela och koka tomaterna i 30 minuter under omrörning tills vätskan avdunstat. Sila genom en sil.
Steg 2
Skala och fintärna den gula tomaten. Finhacka vitlöken och löken och lägg dem tillsammans med den gula tomaten i tomatsåsen. Koka på svag värme och rör om då och då. Tillsätt alla kryddorna och låt koka i 2–3 minuter. Du kan puréa såsen i mixer eller låta grönsaksbitarna vara som de är.
Steg 3
Fyll såsen i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasen upp och ned.
Steg 4
Tillsammans med andra grönsakssorter och kött utgör såsen en perfekt bas för ris- och pastasåser samt för såser för andra spannmål.
Recept-ID: 470
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer