Poke majonnäsdipp med avokado-ägg
Poke majonnäsdipp med avokado-ägg

Poke majonnäsdipp med avokado-ägg

Total tid25 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
5 Min.Tillagningstid

Vispa upp en krämig avokado-äggmajonnäsdipp med uppiggande Kikkoman Pokesås. Bred ut den på en knaprigt rostad baguette eller ringla den över färska grönsaker, kex eller valfritt snacks.

Ingredienser

2 Portioner
2 
hårdkokta ägg
100 g
avokado
2 
salladslökar
3 
soltorkade tomater i olja
50 g
majonnäs
1 tsk
balsamvinäger
1 tsk
hackad persilja
1 nypa
chilipulver
Nymalen peppar
1 
baguette
4 
gröna sparrisar
1 tsk
salt
1 
morot
 ½ 
gurka
2 
stjälkar selleri
Näringsinnehåll (per portion):2957 kJ / 706 kcal
35 gFett
20,6 gProtein
72 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2  hårdkokta ägg – 100 g avokado – 2  salladslökar – 3  soltorkade tomater i olja

Skala och finhacka äggen, finhacka även avokado, salladslök och tomater och blanda ihop dem.

Steg 2

4 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål50 g majonnäs – 1 msk balsamvinäger – 1 tsk hackad persilja – 1 nypa chilipulver – Nymalen peppar

Blanda de hackade ingredienserna med Kikkoman Pokesås, majonnäs, vinäger, persilja, chilipulver och peppar.

Steg 3

1  liten baguette – 4  gröna sparrisar – 1 tsk salt – 1  morot –  ½  gurka – 2  stjälkar selleri

Skiva baguetten och rosta i en panna. Blanchera sparrisen i saltat vatten i ca. 3 minuter. Skär morot, gurka, selleri och sparris i stavar. Servera baguetteskivorna och grönsakerna till dippen.

Recept-ID: 1256

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2 hårdkokta ägg – 100 g avokado – 2 salladslökar – 3 soltorkade tomater i olja

Skala och finhacka äggen, finhacka även avokado, salladslök och tomater och blanda ihop dem.

4 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål50 g majonnäs – 1 msk balsamvinäger – 1 tsk hackad persilja – 1 nypa chilipulver – Nymalen peppar

Blanda de hackade ingredienserna med Kikkoman Pokesås, majonnäs, vinäger, persilja, chilipulver och peppar.

1 liten baguette – 4 gröna sparrisar – 1 tsk salt – 1 morot – ½ gurka – 2 stjälkar selleri

Skiva baguetten och rosta i en panna. Blanchera sparrisen i saltat vatten i ca. 3 minuter. Skär morot, gurka, selleri och sparris i stavar. Servera baguetteskivorna och grönsakerna till dippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.