Poke majonnäsdipp med avokado-ägg
Vispa upp en krämig avokado-äggmajonnäsdipp med uppiggande Kikkoman Pokesås. Bred ut den på en knaprigt rostad baguette eller ringla den över färska grönsaker, kex eller valfritt snacks.
Förberedelse
Steg 1
2 hårdkokta ägg – 100 g avokado – 2 salladslökar – 3 soltorkade tomater i olja
Skala och finhacka äggen, finhacka även avokado, salladslök och tomater och blanda ihop dem.
Steg 2
4 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – 50 g majonnäs – 1 msk balsamvinäger – 1 tsk hackad persilja – 1 nypa chilipulver – Nymalen peppar
Blanda de hackade ingredienserna med Kikkoman Pokesås, majonnäs, vinäger, persilja, chilipulver och peppar.
Steg 3
1 liten baguette – 4 gröna sparrisar – 1 tsk salt – 1 morot – ½ gurka – 2 stjälkar selleri
Skiva baguetten och rosta i en panna. Blanchera sparrisen i saltat vatten i ca. 3 minuter. Skär morot, gurka, selleri och sparris i stavar. Servera baguetteskivorna och grönsakerna till dippen.
Recept-ID: 1256
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer