Krämig rostad grönsakssoppa med kikärtor

Total tid 55 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Denna rotfruktssoppa är tjock och näringsrik – perfekt och värmande under de kallare månaderna. Att rosta grönsakerna först ger en djupare, karamelliserad smak.

Ingredienser

3 Portioner
3 
potatisar
 ½ 
sötpotatis
2 
morötter
1 
lök
1 
purjolök
1 
vitlök
2 ½ cm
ingefära
 ½ knippe
koriander
3 msk
olivolja
1 tsk
malen spiskummin
1 liter
grönsaksbuljong
200 ml
passerade tomater
 ½ tsk
black peppar

Dessutom:

100 g
kokta kikärter
50 g
rotselleri
 ½ knippe
koriander
2 msk
gräddfil
Näringsinnehåll (per portion): 1482 kJ  /  354 kcal
15 g Fett
10 g Protein
43 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3  potatisar –  ½  sötpotatis – 2  morötter – 1  lök – 1  purjolök – 1  vitlök – 2 ½ cm ingefära –  ½ knippe koriander – 3 msk olivolja – 1 tsk malen spiskummin

Värm ugnen till 190 grader. Tvätta och tärna grönsaker, finhacka vitlök, ingefära och örter. Lägg dem på en plåt, blanda i oljan, strö över spiskummin och grädda i 25 minuter tills  gyllenbrunt.

Steg 2

1 liter grönsaksbuljong – 200 ml passerade tomater – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron ½ tsk blandad peppar

Lägg de rostade grönsakerna i en kastrull, häll i buljongen och de passerade tomaterna och koka i 15 minuter. Mixa blandningen till en slät krämig soppa och smaka av med Kikkoman Ponzu Citron och peppar.

Steg 3

100 g kokta kikärtor – 50 g rotselleri –  ½ knippe koriander – 2 msk gräddfil

Servera soppan med kokta kikärtor, riven rotselleri, hackad koriander och gräddfil.

Recept-ID: 1150

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

3  potatisar –  ½  sötpotatis – 2  morötter – 1  lök – 1  purjolök – 1  vitlök – 2 ½ cm ingefära –  ½ knippe koriander – 3 msk olivolja – 1 tsk malen spiskummin

Värm ugnen till 190 grader. Tvätta och tärna grönsaker, finhacka vitlök, ingefära och örter. Lägg dem på en plåt, blanda i oljan, strö över spiskummin och grädda i 25 minuter tills  gyllenbrunt.

1 liter grönsaksbuljong – 200 ml passerade tomater – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron ½ tsk blandad peppar

Lägg de rostade grönsakerna i en kastrull, häll i buljongen och de passerade tomaterna och koka i 15 minuter. Mixa blandningen till en slät krämig soppa och smaka av med Kikkoman Ponzu Citron och peppar.

100 g kokta kikärtor – 50 g rotselleri –  ½ knippe koriander – 2 msk gräddfil

Servera soppan med kokta kikärtor, riven rotselleri, hackad koriander och gräddfil.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.