Krämig rostad grönsakssoppa med kikärtor
Denna rotfruktssoppa är tjock och näringsrik – perfekt och värmande under de kallare månaderna. Att rosta grönsakerna först ger en djupare, karamelliserad smak.
Ingredienser
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1
3 potatisar – ½ sötpotatis – 2 morötter – 1 lök – 1 purjolök – 1 vitlök – 2 ½ cm ingefära – ½ knippe koriander – 3 msk olivolja – 1 tsk malen spiskummin
Värm ugnen till 190 grader. Tvätta och tärna grönsaker, finhacka vitlök, ingefära och örter. Lägg dem på en plåt, blanda i oljan, strö över spiskummin och grädda i 25 minuter tills gyllenbrunt.
Steg 2
1 liter grönsaksbuljong – 200 ml passerade tomater – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – ½ tsk blandad peppar
Lägg de rostade grönsakerna i en kastrull, häll i buljongen och de passerade tomaterna och koka i 15 minuter. Mixa blandningen till en slät krämig soppa och smaka av med Kikkoman Ponzu Citron och peppar.
Steg 3
100 g kokta kikärtor – 50 g rotselleri – ½ knippe koriander – 2 msk gräddfil
Servera soppan med kokta kikärtor, riven rotselleri, hackad koriander och gräddfil.
Recept-ID: 1150
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer