Krämig rödkålssoppa
Krämig rödkålssoppa

Krämig rödkålssoppa

Total tid40 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
30 Min.Tillagningstid

Sätt lite färg på dina vintermåltider med vår rödkålssoppa. Jordnära rödkål och potatis blandas med vitlök och rödlök, förstärkt med Kikkoman Ponzu citron, dill och en klick grädde – perfekt för att tina upp under kyliga dagar.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
rödkål
300 g
potatis
1 
rödlök
2 
vitlöksklyftor
1 msk
smör
1 msk
olivolja
1 liter
grönsaksbuljong
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
cidervinäger
100 ml
vispgrädde
30 g
nötter (t.ex. pistagenötter, cashewnötter eller pekannötter)
 ½ tsk
rosa peppar (hel)
1 msk
hackad dill
Näringsinnehåll (per portion):3230 kJ / 772 kcal
32 gFett
13 gProtein
41 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g rödkål – 300 g potatis – 1  rödlök – 2  vitlöksklyftor

Hacka kålen. Skala och tärna potatisen. Finhacka löken och vitlöken.

Steg 2

1 msk smör – 1 msk olivolja – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 liter grönsaksbuljong

Hetta upp smör och olivolja i en tjockbottnad panna. Tillsätt löken, vitlöken, kålen och potatisen. Stek i 3 minuter, rör om ofta. Tillsätt Kikkoman Ponzu Lemon och rör om. Häll i grönsaksbuljongen, täck över och koka i ca 30 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Steg 3

1 tsk svartpeppar – 1 tsk cidervinäger – 100 ml vispgrädde – 30 g nötter (t.ex. pistagenötter, cashewnötter eller pekannötter) –  ½ tsk rosa peppar – 1 msk hackad dill

Purea soppan tills den är slät. Rör ner svartpeppar, cidervinäger och 70 ml av den vispade grädden. Häll upp soppan i skålar. Hacka nötterna, krossa pepparn och använd till att garnera med tillsammans med resterande grädde och dill.

Recept-ID: 1380

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

400 g rödkål – 300 g potatis – 1 rödlök – 2 vitlöksklyftor

Hacka kålen. Skala och tärna potatisen. Finhacka löken och vitlöken.

1 msk smör – 1 msk olivolja – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 liter grönsaksbuljong

Hetta upp smör och olivolja i en tjockbottnad panna. Tillsätt löken, vitlöken, kålen och potatisen. Stek i 3 minuter, rör om ofta. Tillsätt Kikkoman Ponzu Lemon och rör om. Häll i grönsaksbuljongen, täck över och koka i ca 30 minuter tills grönsakerna är mjuka.

1 tsk svartpeppar – 1 tsk cidervinäger – 100 ml vispgrädde – 30 g nötter (t.ex. pistagenötter, cashewnötter eller pekannötter) – ½ tsk rosa peppar – 1 msk hackad dill

Purea soppan tills den är slät. Rör ner svartpeppar, cidervinäger och 70 ml av den vispade grädden. Häll upp soppan i skålar. Hacka nötterna, krossa pepparn och använd till att garnera med tillsammans med resterande grädde och dill.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.