Krämig rödkålssoppa
Sätt lite färg på dina vintermåltider med vår rödkålssoppa. Jordnära rödkål och potatis blandas med vitlök och rödlök, förstärkt med Kikkoman Ponzu citron, dill och en klick grädde – perfekt för att tina upp under kyliga dagar.
Förberedelse
Steg 1
400 g rödkål – 300 g potatis – 1 rödlök – 2 vitlöksklyftor
Hacka kålen. Skala och tärna potatisen. Finhacka löken och vitlöken.
Steg 2
1 msk smör – 1 msk olivolja – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 liter grönsaksbuljong
Hetta upp smör och olivolja i en tjockbottnad panna. Tillsätt löken, vitlöken, kålen och potatisen. Stek i 3 minuter, rör om ofta. Tillsätt Kikkoman Ponzu Lemon och rör om. Häll i grönsaksbuljongen, täck över och koka i ca 30 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Steg 3
1 tsk svartpeppar – 1 tsk cidervinäger – 100 ml vispgrädde – 30 g nötter (t.ex. pistagenötter, cashewnötter eller pekannötter) – ½ tsk rosa peppar – 1 msk hackad dill
Purea soppan tills den är slät. Rör ner svartpeppar, cidervinäger och 70 ml av den vispade grädden. Häll upp soppan i skålar. Hacka nötterna, krossa pepparn och använd till att garnera med tillsammans med resterande grädde och dill.
Recept-ID: 1380
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer