Kall gurk- & avokadosoppa med Gremolata

Total tid 12 Min.
12 Min. Tid för förberedelse

Detta uppfriskande sopprecept med grönsaker och Kefir serveras kallt med en gremolata som topping. Underbart en varm sommardag. Passande för vegetarianer.

Ingredienser

2 Portioner
500 g
kefir
1 
avokado
1 
lång gurka
1 
vårlök
1 knippe
gräslök
1 knippe
persilja
1 knippe
basilika
2 msk
limejuice
4 msk
olivolja

Gremolata:

1 knippe
persilja
2 
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
1 msk
rivet citronskal
 ½ tsk
peppar

Dessutom:

Några skivor rödlök till servering
Näringsinnehåll (per portion): 2143 kJ  /  512 kcal
40 g Fett
13 g Protein
23 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Finhacka vitlök och persilja till gremolatan.

Steg 2

Blanda dem med olivolja, citronskal och peppar. Ställ in i kylen.

Steg 3

Skär de tvättade grönsakerna i mindre bitar. Hacka örterna.

Steg 4

Blanda örter, grönsaker och olivolja med kefir.

Steg 5

Smaksätt med Kikkoman Ponzu Citronsås och limejuice.

Steg 6

Servera med tunt skivad rödlök och gremolata.

Recept-ID: 1139

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Finhacka vitlök och persilja till gremolatan.

Blanda dem med olivolja, citronskal och peppar. Ställ in i kylen.

Skär de tvättade grönsakerna i mindre bitar. Hacka örterna.

Blanda örter, grönsaker och olivolja med kefir.

Smaksätt med Kikkoman Ponzu Citronsås och limejuice.

Servera med tunt skivad rödlök och gremolata.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.