Grillad bläckfisk med ponzusås och kapris
Överraska dina smaklökar med denna lätta rätt av grillad bläckfisk. Tillsammans med en uppfriskande, smörig ponzusås med en hint av citron och kapris för extra smak, kommer denna enkla men sofistikerade rätt säkerligen att göra succé vid ditt middagsbord.
Ingredienser
Bläckfisk:
Salsa:
Ponzu smör:
Förberedelse
Steg 1
400 g bläckfisktentakler (blancherade) – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 2 vitlöksklyftor – ½ tsk sött paprikapulver – 1 msk olivolja – 1 nypa chiliflakes
Skär den blancherade bläckfisken i mindre bitar.
Blanda Kikkoman Ponzu citron i en skål med pressad vitlök, paprikapulver, olivolja och chili. Lägg i bläckfisktentaklerna och marinera i kylen i 1 timme.
Steg 2
100 g körsbärstomater – 50 g kapris – ½ tsk rivet citronskal – 2 msk olivolja – Några blad färsk basilika
För att förbereda salsan, dela körsbärstomaterna i fjärdedelar, tillsätt kapris, citronskal och olivolja. Riv och tillsätt basilikabladen.
Steg 3
150 ml sake – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 msk citronsaft – 100 g smör
Koka upp sake, Kikkoman Ponzu Citron och citronsaft i en kastrull (ca 1 min). Tillsätt smöret och ta av från värmen. Rör om tills smöret smält och en slät sås bildas.
Steg 4
Grilla bläckfisken ca 3 minuter på varje sida. Servera med salsan och ponzusmöret.
Recept-ID: 1235
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer