Grillad bläckfisk med ponzusås och kapris

Total tid 85 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för marinering

Överraska dina smaklökar med denna lätta rätt av grillad bläckfisk. Tillsammans med en uppfriskande, smörig ponzusås med en hint av citron och kapris för extra smak, kommer denna enkla men sofistikerade rätt säkerligen att göra succé vid ditt middagsbord.

Ingredienser

2 Portioner

Bläckfisk:

400 g
bläckfisktentakler (blancherade)
2 
vitlöksklyftor
 ½ tsk
sött paprikapulver
1 msk
olivolja
1 nypa
chiliflakes

Salsa:

100 g
körsbärstomater
50 g
kapris
 ½ tsk
rivet citronskal
2 msk
olivolja
Några blad färsk basilika

Ponzu smör:

150 ml
sake
1 msk
citronsaft
100 g
smör
Näringsinnehåll (per portion): 2867 kJ  /  686 kcal
50 g Fett
34 g Protein
22 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g bläckfisktentakler (blancherade) – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2  vitlöksklyftor –  ½ tsk sött paprikapulver – 1 msk olivolja – 1 nypa chiliflakes

Skär den blancherade bläckfisken i mindre bitar.

Blanda Kikkoman Ponzu citron i en skål med pressad vitlök, paprikapulver, olivolja och chili. Lägg i bläckfisktentaklerna och marinera i kylen i 1 timme.

Steg 2

100 g körsbärstomater – 50 g kapris –  ½ tsk rivet citronskal – 2 msk olivolja – Några blad färsk basilika

För att förbereda salsan, dela körsbärstomaterna i fjärdedelar, tillsätt kapris, citronskal och olivolja. Riv och tillsätt basilikabladen.

Steg 3

150 ml sake – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk citronsaft – 100 g smör

Koka upp sake, Kikkoman Ponzu Citron och citronsaft i en kastrull (ca 1 min). Tillsätt smöret och ta av från värmen. Rör om tills smöret smält och en slät sås bildas.

Steg 4

Grilla bläckfisken ca 3 minuter på varje sida. Servera med salsan och ponzusmöret.

Recept-ID: 1235

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

400 g bläckfisktentakler (blancherade) – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2  vitlöksklyftor –  ½ tsk sött paprikapulver – 1 msk olivolja – 1 nypa chiliflakes

Skär den blancherade bläckfisken i mindre bitar.

Blanda Kikkoman Ponzu citron i en skål med pressad vitlök, paprikapulver, olivolja och chili. Lägg i bläckfisktentaklerna och marinera i kylen i 1 timme.

100 g körsbärstomater – 50 g kapris –  ½ tsk rivet citronskal – 2 msk olivolja – Några blad färsk basilika

För att förbereda salsan, dela körsbärstomaterna i fjärdedelar, tillsätt kapris, citronskal och olivolja. Riv och tillsätt basilikabladen.

150 ml sake – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk citronsaft – 100 g smör

Koka upp sake, Kikkoman Ponzu Citron och citronsaft i en kastrull (ca 1 min). Tillsätt smöret och ta av från värmen. Rör om tills smöret smält och en slät sås bildas.

Grilla bläckfisken ca 3 minuter på varje sida. Servera med salsan och ponzusmöret.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.