Citronrisotto med sparris och krispig tilapia
Perfekt krämig risotto med en härlig ton av citron, som passar underbart till sparris och krispig tilapia.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Skär fisken i 4 mindre bitar. Blanda följande i en skål: 2 msk Kikkoman Ponzu citron, ½ msk olivolja, tillsätt fiskbitar, Strö över vitlökspulver och rör om. Ställ in i kylen i 60 minuter.
Steg 2
Koka upp fond och vatten i en kastrull. Sänk värmen och håll den på låg värme.
Steg 3
Finhacka löken. Skölj sparrisen och bryt av och släng eventuella träiga toppar. Skär bort de mjuka spetsarna på sparrisen och skär de återstående stjälkarna i skivor.
Steg 4
Värm 2 ½ msk olivolja i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt sedan riset, stek tills det blir lite glasaktigt. Tillsätt vin. När vinet dunstar tillsätt 1 liten slev varm fond och 1 msk Kikkoman Ponzu citron. Efter att fonden har avdunstat, tillsätt ytterligare en slev fond (upprepa detta steg tills fonden är slut). 2 minuter före slutet av tillagningen, tillsätt hackad sparris, rivet citronskal och citronsaft, parmesan och färskost.
Steg 5
Värm under tiden ½ msk olivolja i en separat panna och stek den marinerade fisken på båda sidor.
Steg 6
Hetta upp smöret i en separat stekpanna och stek sparristopparna. Efter 2 minuter tillsätt 1 msk Kikkoman Ponzu citron och fräs kort.
Steg 7
Dela upp risotton på tallrikar och servera dekorerad med sparristoppar och stekt fisk.
Recept-ID: 1147
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer