Citronrisotto med sparris och krispig tilapia

Total tid 90 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid
60 Min. Tid för marinering

Perfekt krämig risotto med en härlig ton av citron, som passar underbart till sparris och krispig tilapia.

Ingredienser

2 Portioner
160 g
benfria tilapiafiléer (eller annan vit fisk)
3 ½ msk
olivolja
1 nypa
Vitlökspulver
500 ml
grönsaksfond
250 ml
vatten
50 g
lök
125 ml
torrt vitt vin (t.ex. Vinho verde)
100 g
arborioris (risottoris)
rivet skal av halv citron
1 tsk
citronsaft
1 msk
riven parmesan
50 g
färskost
250 g
grön sparris
1 tsk
smör
Näringsinnehåll (per portion): 2560 kJ  /  611.5 kcal
29,5 g Fett
22,8 g Protein
53,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär fisken i 4 mindre bitar. Blanda följande i en skål: 2 msk Kikkoman Ponzu citron, ½ msk olivolja, tillsätt fiskbitar, Strö över vitlökspulver och rör om. Ställ in i kylen i 60 minuter.

 

Steg 2

Koka upp fond och vatten i en kastrull. Sänk värmen och håll den på låg värme.

 

Steg 3

Finhacka löken. Skölj sparrisen och bryt av och släng eventuella träiga toppar. Skär bort de mjuka spetsarna på sparrisen och skär de återstående stjälkarna i skivor.

 

Steg 4

Värm 2 ½ msk olivolja i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt sedan riset, stek tills det blir lite glasaktigt. Tillsätt vin. När vinet dunstar tillsätt 1 liten slev varm fond och 1 msk Kikkoman Ponzu citron. Efter att fonden har avdunstat, tillsätt ytterligare en slev fond (upprepa detta steg tills fonden är slut). 2 minuter före slutet av tillagningen, tillsätt hackad sparris, rivet citronskal och citronsaft, parmesan och färskost.

Steg 5

Värm under tiden ½ msk olivolja i en separat panna och stek den marinerade fisken på båda sidor.

 

Steg 6

Hetta upp smöret i en separat stekpanna och stek sparristopparna. Efter 2 minuter tillsätt 1 msk Kikkoman Ponzu citron och fräs kort.

 

Steg 7

Dela upp risotton på tallrikar och servera dekorerad med sparristoppar och stekt fisk.

Recept-ID: 1147

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär fisken i 4 mindre bitar. Blanda följande i en skål: 2 msk Kikkoman Ponzu citron, ½ msk olivolja, tillsätt fiskbitar, Strö över vitlökspulver och rör om. Ställ in i kylen i 60 minuter.

 

Koka upp fond och vatten i en kastrull. Sänk värmen och håll den på låg värme.

 

Finhacka löken. Skölj sparrisen och bryt av och släng eventuella träiga toppar. Skär bort de mjuka spetsarna på sparrisen och skär de återstående stjälkarna i skivor.

 

Värm 2 ½ msk olivolja i en stekpanna och fräs löken. Tillsätt sedan riset, stek tills det blir lite glasaktigt. Tillsätt vin. När vinet dunstar tillsätt 1 liten slev varm fond och 1 msk Kikkoman Ponzu citron. Efter att fonden har avdunstat, tillsätt ytterligare en slev fond (upprepa detta steg tills fonden är slut). 2 minuter före slutet av tillagningen, tillsätt hackad sparris, rivet citronskal och citronsaft, parmesan och färskost.

Värm under tiden ½ msk olivolja i en separat panna och stek den marinerade fisken på båda sidor.

 

Hetta upp smöret i en separat stekpanna och stek sparristopparna. Efter 2 minuter tillsätt 1 msk Kikkoman Ponzu citron och fräs kort.

 

Dela upp risotton på tallrikar och servera dekorerad med sparristoppar och stekt fisk.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.