Väck din aptit med de nya wokrecepten

01. juni 2023

Vad är nyckeln till fantastiska wokrätter? Denna centrala kulinariska treenighet: enkelt, lätt och snabbt. De bästa wokrecepten är baserade på denna perfekta smaktriangel. De är gjorda av enkla ingredienser, men har en avancerad smak. De är lätta att tillaga men skapar ändå en wow-effekt. De går snabbt att tillaga men smakar lika bra som från topprestauranger. Så när du är hungrig och har bråttom är det ett av de bästa alternativen för middag. Känner du för att prova? Låt oss bjuda in dig till den läckra världen av wokrecept.

 

Vi kommer att väcka dig. Varför älskar alla att woka så mycket?

Vad handlar wokning om? Hög temperatur! Maten blir stekhet direkt och behåller de naturliga safterna. Vad mer är viktigt? Tid! Två till fem minuter är definitivt tillräckligt för att behålla färg och krispighet hos grönsakerna och få köttet vackert brynt och saftigt. Om du följer dessa två regler och serverar maten direkt kan du uppleva 'Wok hei'-effekten. Denna 'The breath of a Wok'-teknik kommer att ge dig mat som är levande och fräsch med en riktigt god rökarom. Allt tack vare de koncentrerade och rökiga smakerna från den varma woken. I serveringsögonblicket kommer detta tillsammans med din favoritkrydda att garantera en harmonisk wokfest.

Kockar vill bara ha kul! Blanda och lek med våra wokrecept

Har du provat de perfekta kombinationerna som kan förhöja smaken och aromen i din maträtt? Det är dags att bli inspirerad av våra wokrecept. Följ bara de enkla matlagningsinstruktionerna, så kommer dessa recept att bli dina favoriträtter som kan serveras regelbundet på ditt bord hemma.

Wokning är en otroligt mångsidig matlagningsteknik. Kolla in de bästa kombinationerna och upptäck flera olika sätt att krydda dina wokrecept. Kött, fågel, skaldjur eller grönsaker? Vad du än väljer kommer det att harmonisera perfekt i en wokpanna.

Lättare paradis: skaldjur och grönsaker kommer att fungera för dig

Försöker du göra hälsomedvetna val, men ändå skapa läckra rätter? Då är fisk, skaldjur och grönsaker värda att bjuda in till ditt kök. Tack vare den snabba tekniken med att woka, kommer du att få krispig och god mat på fem minuter eller mindre, samtidigt som ingredienserna behåller sin färg och konsistens. Låter gott, eller hur? Så vilket recept ska du testa först?

Nudelwok med räkor och grönsaker

Perfekt smak med soja + citron + sesamolja

Fried rice med ägg och grönsaker

Ägg- cellent rätt, lättlagad och god för alla.

Wokad tofu med grönsaker

Du kommer att fascineras av hur välsmakande denna Tofu-wok är.

Möt den bästa köttskalan: kött, stekt kött, wokat kött

Du har ständigt bråttom men vill skapa rätter hemma som de som görs på dina favoritrestauranger? Wokning är en mångsidig teknik för snabb och fräsch matlagning. Allt du behöver är en wokpanna, het olja och bra krydda för att skapa smakrikt, mört och perfekt stekt kött

Wokad svartpepparbiff

Perfekt blandning av broccoli, nötkött kryddat med sojasås, svartpepparsås och sesamolja.

Kycklingwok med aubergine och cashewnötter

Åh, underbar aubergine. Så gott !!!

Hur börjar man? Steg ett: Välj dina ingredienser

Matlagning är verkligen enkelt, men vissa insisterar på att göra det komplicerat. Vi vill återskapa glädjen i att skapa nya smaker på ett väldigt enkelt sätt. 'Enkelhet är den ultimata sofistikeringen' — detta gäller även wokade rätter. Så ta en titt på innehållet i ditt kylskåp och låt magin hända.

Gillar du kött?

Välj möra styckningsdelar som biff, fläskfilé eller kycklingbröst. När du skär dem i tunna bitar kommer de att stekas snabbt. Undvik stora och sega köttbitar.

Sugen på att fiska?

Räkor, skaldjur och fisk med fast konsistens som torsk eller hälleflundra är som gjorda för wokmatlagning. Undvik känsliga fiskar som flundra eller tilapia - de kan falla isär under wokningen.

Vad sägs om grönsaker?

Ta med vad du vill. De flesta grönsaker är idealiska för denna matlagningsteknik, speciellt när du skär dem i tunna, lagom stora bitar. Tack vare wokning får de både arom och en saftig konsistens direkt

Hur börjar man? Steg två: stek din maträtt

Förbered en wokpanna, din favoritolja (se till att den tål hög värme) och en bred, böjd stekspade. Skär de valda ingredienserna i små lika formade bitar så att de steks snabbt och jämnt. Lägg dem i den heta oljan och njut av perfekt glasyr, arom och smak inom bara ett par minuter.

Hur börjar man? Steg tre: Krydda din Wok

Den perfekta balansen är extremt lätt att uppnå i wokrecept. Allt handlar om den enkla kombinationen av 3–4 kryddor som tillsätts i slutet, strax före servering: Kikkoman-sojasåsen, Kikkoman-rostad sesamolja och 1 eller 2 enkla smakämnen. Denna kombination kommer att garantera en verklig explosion av smaker. Och du behöver inte leta efter socker, salt eller exotiska kryddor som är svåra att hitta. Så möt din bästa Wok-kryddare.

Kikkomans rostade sesamolja ger dig en wokstart

Sesam öppna dig! Öppna dörren till en legendarisk rik smak. Den bärnstensfärgade, aromatiska oljan blir en gyllene skatt i wokrätter. Tillverkad av 100 % rostade sesamfrön, ger den en nötig smak till woken efter tillagning. Den kan också snabbt berika varje rätt med en asiatisk twist.

Rör om din Wok med Kikkoman naturligt bryggda sojasås

Förstärk dina wokade rätter med en rik smak av umami. Kikkoman soja förhöjer smaken och garanterar den bästa finishen för en underbar arom. Umami-kicken kan förena olika smaker och få enkla ingredienser att smaka helt gudomligt. Välj mellan den vanliga Kikkoman-sojasåsen eller leta efter Kikkomans alternativ med mindre salt, glutenfritt och/eller ekologiskt.

Lycklig i alla sina dagar. Det är din saftiga historia

När sojasås möter lime, citron eller apelsin får du en uppfriskande citrussmak. Så enkelt, så lätt, så gott. Behöver du krydda till det? Du kan prova Ponzu-citron, en svartpepparsås eller en ostronsås, beroende på vad du har hemma.

Avslutning

Nu ser du hur enkelt det är att skapa wokrätter. Mixa och gör det enligt dina preferenser och innehållet i ditt skafferi. Letar du efter mer inspiration? Låt oss dyka ner i havet av heta Wok-möjligheter och hitta din sanna kärlek från första... tuggan!

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.