Teriyaki-blomkålsburgare med halloumi

Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
mellanstora blomkålshuvuden, utan blad
3 msk
vegetabilisk olja
2 
rödlökar, skurna i vardera 8 klyftor
225 g
halloumi (helt stycke), skuren i 8 skivor
3 msk
lättmajonnäs
2 tsk
sriracha-chilisås
saft av ½ limefrukt
50 g
rucolasallat
4 
sesambullar
Näringsinnehåll (per portion): 2218 kJ  /  529 kcal
27,6 g Fett
26,6 g Protein
45,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär två ”biffstekar” ur mitten av varje blomkålshuvud. Se till att de hålls ihop av rotstocken. Nu har du 4 blomkålsstekar (spara på de mindre delarna till ett annat recept). Pensla blomkålen med 4 msk Teriyakimarinad.

Steg 2

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och stek blomkålsskivorna mörkbruna i 3–4 på varje sida (du kan steka dem efter varandra). Lägg sedan blomkålsskivorna på bakplåten och grädda dem färdiga i ca 10 minuter. 

Steg 3

Häll under tiden 1 msk olja till i pannan och tillsätt rödlöken. Fräs i 5 minuter tills löken börjar mjukna, tillsätt sedan de kvarvarande 2 msk Teriyakimarinad och fortsätt fräsa i 2 minuter till tills löken är glansig. Ställ undan.

Steg 4

Torka ur pannan. Häll ned resten av oljan och stek halloumiskivorna guldbruna i 2–3 minuter på båda sidorna.

Steg 5

Blanda majonnäsen med sriracha-chilisåsen och limesaften. Halvera sesambullarna och fördela lite av majonnäsblandningen på den nedre halvan. Lägg vardera en blomkålsstek, 2 halloumiskivor, lite lök och rucolasallat på bullhalvan och täck med bullens övre halva. Servera med pommes frites och sallad, allt efter tycke och smak.

Recept-ID: 327

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär två ”biffstekar” ur mitten av varje blomkålshuvud. Se till att de hålls ihop av rotstocken. Nu har du 4 blomkålsstekar (spara på de mindre delarna till ett annat recept). Pensla blomkålen med 4 msk Teriyakimarinad.

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och stek blomkålsskivorna mörkbruna i 3–4 på varje sida (du kan steka dem efter varandra). Lägg sedan blomkålsskivorna på bakplåten och grädda dem färdiga i ca 10 minuter. 

Häll under tiden 1 msk olja till i pannan och tillsätt rödlöken. Fräs i 5 minuter tills löken börjar mjukna, tillsätt sedan de kvarvarande 2 msk Teriyakimarinad och fortsätt fräsa i 2 minuter till tills löken är glansig. Ställ undan.

Torka ur pannan. Häll ned resten av oljan och stek halloumiskivorna guldbruna i 2–3 minuter på båda sidorna.

Blanda majonnäsen med sriracha-chilisåsen och limesaften. Halvera sesambullarna och fördela lite av majonnäsblandningen på den nedre halvan. Lägg vardera en blomkålsstek, 2 halloumiskivor, lite lök och rucolasallat på bullhalvan och täck med bullens övre halva. Servera med pommes frites och sallad, allt efter tycke och smak.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.