Teriyaki-blomkålsburgare med halloumi
Förberedelse
Steg 1
Skär två ”biffstekar” ur mitten av varje blomkålshuvud. Se till att de hålls ihop av rotstocken. Nu har du 4 blomkålsstekar (spara på de mindre delarna till ett annat recept). Pensla blomkålen med 4 msk Teriyakimarinad.
Steg 2
Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och stek blomkålsskivorna mörkbruna i 3–4 på varje sida (du kan steka dem efter varandra). Lägg sedan blomkålsskivorna på bakplåten och grädda dem färdiga i ca 10 minuter.
Steg 3
Häll under tiden 1 msk olja till i pannan och tillsätt rödlöken. Fräs i 5 minuter tills löken börjar mjukna, tillsätt sedan de kvarvarande 2 msk Teriyakimarinad och fortsätt fräsa i 2 minuter till tills löken är glansig. Ställ undan.
Steg 4
Torka ur pannan. Häll ned resten av oljan och stek halloumiskivorna guldbruna i 2–3 minuter på båda sidorna.
Steg 5
Blanda majonnäsen med sriracha-chilisåsen och limesaften. Halvera sesambullarna och fördela lite av majonnäsblandningen på den nedre halvan. Lägg vardera en blomkålsstek, 2 halloumiskivor, lite lök och rucolasallat på bullhalvan och täck med bullens övre halva. Servera med pommes frites och sallad, allt efter tycke och smak.
Recept-ID: 327
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer