Sök
Filtrera
Skaldjur i wok
Bookmark
19 av 303

Skaldjur i wok

Snabblagad skaldjurswok på grill med räkor och bläckfisk Snabblagad skaldjurswok med fina räkor och bläckfisk i asiatisk stil. Med KIKKOMAN kan du lära dig att tillaga bläckfisk på bästa sätt och tillreda denna utsökta wokrätt enkelt på grillen, perfekt kryddad med KIKKOMANS sojasås.

Skaldjur i wok
Total tid 35min
Förberedelsetid: 25min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 962 kJ / 230 kcal
Fett: 4 g
Protein: 38 g
Kolhydrat: 6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 300 g bläckfisk
  • 500 g tigerräkor
  • 500 g grön sparris
  • ½ knippa salladslök
  • 3 msk jordnötsolja
  • ½ mild chili
  • flytande honung
  • nymalen peppar
  • 8 msk KIKKOMAN sojasås

Tillbehör:

  • Wok i gjutjärn 

Förberedelse

  1. Skär bläckfisken i breda strimlor och skär itu räkorna på längden. Skölj sparrisen och skär av en bit längst ned. Skär sparrisen i snygga sneda och ca 5 cm långa bitar. Skölj salladslöken och skär den i ganska stora bitar. Hacka chilin fint.
  2. Ställ gjutjärnspannan på grillen. Häll 1 msk olja i grytan och fräs bläckfisken i 3–4 minuter på stark värme. Ta upp bläckfisken och håll den varm. 
  3. Häll 1 msk olja i grytan igen och grilla räkorna på stark värme (2–3 minuter, de ska inte vara genomkokta). Ta upp räkorna ur grytan och håll dem varma. 
  4. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i 3–4 minuter i woken. Lägg i räkorna och bläckfisken igen och smaksätt med chili, honung, peppar och KIKKOMAN sojasås. Servera genast.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 35min
Förberedelsetid: 25min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 962 kJ / 230 kcal
Fett: 4 g
Protein: 38 g
Kolhydrat: 6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 300 g bläckfisk
  • 500 g tigerräkor
  • 500 g grön sparris
  • ½ knippa salladslök
  • 3 msk jordnötsolja
  • ½ mild chili
  • flytande honung
  • nymalen peppar
  • 8 msk KIKKOMAN sojasås

Tillbehör:

  • Wok i gjutjärn