
Skaldjur i wok
Snabblagad skaldjurswok på grill med räkor och bläckfisk Snabblagad skaldjurswok med fina räkor och bläckfisk i asiatisk stil. Med KIKKOMAN kan du lära dig att tillaga bläckfisk på bästa sätt och tillreda denna utsökta wokrätt enkelt på grillen, perfekt kryddad med KIKKOMANS sojasås.

Ingredienser för 4 portion(er)
- 300 g bläckfisk
- 500 g tigerräkor
- 500 g grön sparris
- ½ knippa salladslök
- 3 msk jordnötsolja
- ½ mild chili
- flytande honung
- nymalen peppar
- 8 msk KIKKOMAN sojasås
Tillbehör:
- Wok i gjutjärn
Förberedelse
- Skär bläckfisken i breda strimlor och skär itu räkorna på längden. Skölj sparrisen och skär av en bit längst ned. Skär sparrisen i snygga sneda och ca 5 cm långa bitar. Skölj salladslöken och skär den i ganska stora bitar. Hacka chilin fint.
- Ställ gjutjärnspannan på grillen. Häll 1 msk olja i grytan och fräs bläckfisken i 3–4 minuter på stark värme. Ta upp bläckfisken och håll den varm.
- Häll 1 msk olja i grytan igen och grilla räkorna på stark värme (2–3 minuter, de ska inte vara genomkokta). Ta upp räkorna ur grytan och håll dem varma.
- Fräs grönsakerna i 1 msk olja i 3–4 minuter i woken. Lägg i räkorna och bläckfisken igen och smaksätt med chili, honung, peppar och KIKKOMAN sojasås. Servera genast.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 300 g bläckfisk
- 500 g tigerräkor
- 500 g grön sparris
- ½ knippa salladslök
- 3 msk jordnötsolja
- ½ mild chili
- flytande honung
- nymalen peppar
- 8 msk KIKKOMAN sojasås
Tillbehör:
- Wok i gjutjärn