Shabu-shabu (japanese hot pot)
Total tid
20 Min.
20 Min.
Tid för förberedelse
Ingredienser
2 Portioner
150 g
lövtunt skivat oxkött att koka
4
shiitakesvampar (alternativt champinjoner, ostronskivling)
150 g
hakusai (kinakål) (alternativt savojkål, mangold)
½ knippe
färsk spenat/maskrosblad/rucola
½ knippe
salladslökar (alternativt purjolök)
600 ml
buljong: 1 ark sjögräs & vatten (alternativt fisk-/kött-/grönsaksfond)
Till sesamsåsen (hemlagad):
4 msk
sesampasta eller jordnötspasta
2 msk
äppeljuice
½ tsk
strösocker
vitpeppar efter tycke
Näringsinnehåll (per portion):
1854 kJ
/
443 kcal
Förberedelse
Skär oxköttsskivorna i bitar. Skär bort stjälkarna från shiitakesvamparna och skär resten dekorativt. Skär botten på hakusai-kålen (kinakålen) i 4–5 cm långa strimlor och bladen i munsstora bitar. Skär spenaten i grova bitar och salladslöken diagonalt i 5–6 cm långa bitar. Blanda ingredienserna till sesamsåsen. Koka buljongen. Koka köttet lätt och resten av ingredienserna i buljongen under måltiden. Njut med sesamsås och ponzusås som dippsåser.
Recept-ID: 63
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer