Shabu-shabu (japanese hot pot)

Total tid 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

2 Portioner
150 g
lövtunt skivat oxkött att koka
4 
shiitakesvampar (alternativt champinjoner, ostronskivling)
150 g
hakusai (kinakål) (alternativt savojkål, mangold)
 ½ knippe
färsk spenat/maskrosblad/rucola
 ½ knippe
salladslökar (alternativt purjolök)
600 ml
buljong: 1 ark sjögräs & vatten (alternativt fisk-/kött-/grönsaksfond)

Till sesamsåsen (hemlagad):

4 msk
sesampasta eller jordnötspasta
2 msk
äppeljuice
 ½ tsk
strösocker
vitpeppar efter tycke
Näringsinnehåll (per portion): 1854 kJ  /  443 kcal

Förberedelse

Skär oxköttsskivorna i bitar. Skär bort stjälkarna från shiitakesvamparna och skär resten dekorativt. Skär botten på hakusai-kålen (kinakålen) i 4–5 cm långa strimlor och bladen i munsstora bitar. Skär spenaten i grova bitar och salladslöken diagonalt i 5–6 cm långa bitar. Blanda ingredienserna till sesamsåsen. Koka buljongen. Koka köttet lätt och resten av ingredienserna i buljongen under måltiden. Njut med sesamsås och ponzusås som dippsåser.

Recept-ID: 63

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär oxköttsskivorna i bitar. Skär bort stjälkarna från shiitakesvamparna och skär resten dekorativt. Skär botten på hakusai-kålen (kinakålen) i 4–5 cm långa strimlor och bladen i munsstora bitar. Skär spenaten i grova bitar och salladslöken diagonalt i 5–6 cm långa bitar. Blanda ingredienserna till sesamsåsen. Koka buljongen. Koka köttet lätt och resten av ingredienserna i buljongen under måltiden. Njut med sesamsås och ponzusås som dippsåser.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.