Fyllda aubergin-/squashskivor med svamp
Sök
Filtrera
Fyllda aubergin-/squashskivor med svamp
Bookmark
192 av 275

Fyllda aubergin-/squashskivor med svamp

Fyllda aubergin-/squashskivor med svamp
Total tid 40min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1324 kJ / 315 kcal
Fett: 12.9 g
Protein: 18.5 g
Kolhydrat: 28.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Förberedelse

  1. Fyllningen: Skölj, skala och finhacka salladslöken. Låt tofun rinna av och fintärna eller mosa den. Blanda kycklingfärsen, äggvitan, salladslöken, tofun och 3 msk pankoströbröd och smaksätt med 1 msk Teriyaki barbecuesås med honung samt peppar. Om fyllningen är för lös, tillsätt lite mer pankoströbröd.
  2. Skölj auberginen (eller squashen), skär bort ändarna och skiva i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg ena sidan på alla aubergineskivorna i potatismjöl och lägg lite fyllningen på den här sidan på hälften av skivorna. Lägg en annan skiva med potatismjölsidan nedåt ovanpå och tryck till lite.
  3. Ansa och skär svampen i bitar om så behövs, stek i hett smör och smaka av med söt sojasås (alternativt sojasås + socker) och peppar.
  4. Stek auberginesandwicharna i het olja på båda sidorna, ta upp och håll varmt. Värm resten av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung i pannan. Glasera auberginesandwicharna i såsen och lägg upp på tallrikar. Garnera med svampen och efter tycke med salladslökringar och servera.

Tips: Det går lättare att fylla squashskivorna om de strax innan bryns en kort stund eller förvälls. Garnera de fyllda grönsaksskivorna efter tycke med rostat pankoströbröd.

Total tid 40min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1324 kJ / 315 kcal
Fett: 12.9 g
Protein: 18.5 g
Kolhydrat: 28.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)