Fyllda aubergin-/squashskivor med svamp
Förberedelse
Steg 1
Fyllningen: Skölj, skala och finhacka salladslöken. Låt tofun rinna av och fintärna eller mosa den. Blanda kycklingfärsen, äggvitan, salladslöken, tofun och 3 msk pankoströbröd och smaksätt med 1 msk Teriyaki barbecuesås med honung samt peppar. Om fyllningen är för lös, tillsätt lite mer pankoströbröd.
Steg 2
Skölj auberginen (eller squashen), skär bort ändarna och skiva i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg ena sidan på alla aubergineskivorna i potatismjöl och lägg lite fyllningen på den här sidan på hälften av skivorna. Lägg en annan skiva med potatismjölsidan nedåt ovanpå och tryck till lite.
Steg 3
Ansa och skär svampen i bitar om så behövs, stek i hett smör och smaka av med söt sojasås (alternativt sojasås + socker) och peppar.
Steg 4
Stek auberginesandwicharna i het olja på båda sidorna, ta upp och håll varmt. Värm resten av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung i pannan. Glasera auberginesandwicharna i såsen och lägg upp på tallrikar. Garnera med svampen och efter tycke med salladslökringar och servera.
Tips
Det går lättare att fylla squashskivorna om de strax innan bryns en kort stund eller förvälls. Garnera de fyllda grönsaksskivorna efter tycke med rostat pankoströbröd.
Recept-ID: 842
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer