Fyllda aubergin-/squashskivor med svamp

Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
1 
salladslök
80 g
tofu
200 g
kycklingfärs
1 
äggvita
nymalen peppar
1 
aubergine (eller stor squash)
4 ½ msk
potatismjöl (eller maizena)
200 g
shiitakesvamp (alternativt: champinjoner)
1 msk
smör
2 msk
vegetabilisk olja
Näringsinnehåll (per portion): 1324 kJ  /  315 kcal
12,9 g Fett
18,5 g Protein
28,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Fyllningen: Skölj, skala och finhacka salladslöken. Låt tofun rinna av och fintärna eller mosa den. Blanda kycklingfärsen, äggvitan, salladslöken, tofun och 3 msk pankoströbröd och smaksätt med 1 msk Teriyaki barbecuesås med honung samt peppar. Om fyllningen är för lös, tillsätt lite mer pankoströbröd.

Steg 2

Skölj auberginen (eller squashen), skär bort ändarna och skiva i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg ena sidan på alla aubergineskivorna i potatismjöl och lägg lite fyllningen på den här sidan på hälften av skivorna. Lägg en annan skiva med potatismjölsidan nedåt ovanpå och tryck till lite.

Steg 3

Ansa och skär svampen i bitar om så behövs, stek i hett smör och smaka av med söt sojasås (alternativt sojasås + socker) och peppar.

Steg 4

Stek auberginesandwicharna i het olja på båda sidorna, ta upp och håll varmt. Värm resten av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung i pannan. Glasera auberginesandwicharna i såsen och lägg upp på tallrikar. Garnera med svampen och efter tycke med salladslökringar och servera.

Tips

Det går lättare att fylla squashskivorna om de strax innan bryns en kort stund eller förvälls. Garnera de fyllda grönsaksskivorna efter tycke med rostat pankoströbröd.

Recept-ID: 842

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Fyllningen: Skölj, skala och finhacka salladslöken. Låt tofun rinna av och fintärna eller mosa den. Blanda kycklingfärsen, äggvitan, salladslöken, tofun och 3 msk pankoströbröd och smaksätt med 1 msk Teriyaki barbecuesås med honung samt peppar. Om fyllningen är för lös, tillsätt lite mer pankoströbröd.

Skölj auberginen (eller squashen), skär bort ändarna och skiva i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg ena sidan på alla aubergineskivorna i potatismjöl och lägg lite fyllningen på den här sidan på hälften av skivorna. Lägg en annan skiva med potatismjölsidan nedåt ovanpå och tryck till lite.

Ansa och skär svampen i bitar om så behövs, stek i hett smör och smaka av med söt sojasås (alternativt sojasås + socker) och peppar.

Stek auberginesandwicharna i het olja på båda sidorna, ta upp och håll varmt. Värm resten av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung i pannan. Glasera auberginesandwicharna i såsen och lägg upp på tallrikar. Garnera med svampen och efter tycke med salladslökringar och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.