Fried rice med ägg och grönsaker
Vegetarisk wok med ris, ägg och grönsaker - en klassisk huvudrätt eller tillbehör
Ingredienser
För garnering:
Förberedelse
Steg 1
Stek chilipeppar i 1 msk het olja i en wokpanna och ta bort.
Steg 2
Tillsätt morot och lök med 1 msk olja och stek. Tillsätt vårlök, fräs och ta bort allt.
Steg 3
Rengör eller torka ur pannan.
Steg 4
Stek uppvispade ägg i 1 msk het olja i wokpannan, ta bort och rengör wokpannan igen.
Steg 5
Stek ingefära och vitlök i den resterande oljan. Tillsätt riset och stek.
Steg 6
Tillsätt de stekta grönsakerna och stek snabbt. Vänd ner ägget och krydda allt med Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.
Steg 7
Garnera med vårlök, koriander och chiliolja och servera.
Tips
Servera med ett stekt ägg, krispig stekt lök, atjar (syrlig syltad grönsak), kroepoek (räkkracker) eller sambal goreng telor (kryddiga kokta ägg) efter önskemål.
Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.
Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.
En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.
Non-stick, kolstål och gjutjärn är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöring. I stället för en wokpanna kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.
Ha inte för mycket i wokpannan. För tillagning av stora portioner, tillaga i omgångar för bästa resultat.
Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokpannan så att de inte bryts sönder.
Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.
Recept-ID: 929
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer