Chili sin carne
Chili sin carne

Chili sin carne

4,7 3 Betyg
Total tid 1 tim.
1 tim. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
2 
gula lökar
4 
vitlöksklyftor
1 
röd paprika
1 
burk linser
2 msk
vegetabilisk olja
1 tsk
chiliflingor
2 tsk
koriander, malen
2 tsk
spiskummin
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
oregano
1 
burk hackade tomater
1 
stor sötpotatis
1 
burk kidneybönor
8 msk
havreyoghurt
ett par färska korianderblad
8 
små tortillor
Näringsinnehåll (per portion):2.428 kJ / 580 kcal
3,7 gFett
30,9 gProtein
92,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala och skär löken i ringar, skala och pressa vitlöken. Halvera, ansa, skölj och strimla paprikan. Låt linserna rinna av.

Steg 2

Hetta upp oljan i en kastrull, fräs löken och vitlöken glansig, tillsätt paprikan, chiliflingorna, koriandern, spiskumminen, paprikapulvret och oreganon och stek i 1–2 minuter. Tillsätt linserna, tomaterna, 300 ml vatten och teriyakisåsen och låt småkoka i ca 15 minuter.

Steg 3

Skala, skölj och tärna sötpotatisen. Låt kidneybönorna rinna av, tillsätt dem och sötpotatisen till chilin och låt småkoka i ca 20–25 minuter till. Garnera chili sin carne med yoghurt och koriander och servera med tortillorna.

Tips

För att få ut fler portioner kan du öka mängden linser eller bönor eller servera rätten med ris.

Recept-ID: 53

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skala och skär löken i ringar, skala och pressa vitlöken. Halvera, ansa, skölj och strimla paprikan. Låt linserna rinna av.

Hetta upp oljan i en kastrull, fräs löken och vitlöken glansig, tillsätt paprikan, chiliflingorna, koriandern, spiskumminen, paprikapulvret och oreganon och stek i 1–2 minuter. Tillsätt linserna, tomaterna, 300 ml vatten och teriyakisåsen och låt småkoka i ca 15 minuter.

Skala, skölj och tärna sötpotatisen. Låt kidneybönorna rinna av, tillsätt dem och sötpotatisen till chilin och låt småkoka i ca 20–25 minuter till. Garnera chili sin carne med yoghurt och koriander och servera med tortillorna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.