Sök
Filtrera
Vegetarisk sushitårta
Bookmark
187 av 256

Vegetarisk sushitårta

Förberedelsetid: 50min
Calorific värde (per portion): 258 kJ / 62 kcal

Ingredienser för 1 portioner

  • 250 g kokt sushiris

1.

  • 1 snackgurka, ca 8 cm                      
  • 1 rädisa                    
  • 2 pumpakärnor

2.

  • vardera 20 g av röd och gul paprika
  • 1 tsk sushivinäger              
  • 2 stjälkar gräslök

3.

  • 1 tsk kokta röda linser         
  • 1 ½ msk kokta edamamebönor                                    

4.

  • 2 shiitakesvampar, Ø ca 4 cm
  • 1 msk lönnsirap (eller honung)
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås                     
  • 1 nypa rostade vita sesamfrön 

eller

  • 2 shiitakesvampar, Ø ca 4 cm 
  • 2 msk Sojasås till ris
  • 100 ml vatten
  • 1 nypa rostade vita sesamfrön 

5.

  • ¼ avokado    
  • 1 fjärdedelsklyfta körsbärstomat  
  • lite kryddkrasse

Förberedelse

5 sorter à 2 styck

  1. Skölj och skiva snackgurkan i ca 1 cm breda strimlor (8x) med en grönsaksskalare. Marinera gurkstrimlorna i saltvatten med 3 % salt i ca 15 minuter. Skölj och tunnskiva rädisan (4x). 
  2. Ansa, förväll och klappa paprikan väl torr, lägg den med sushivinägern och 1 msk vatten i en liten glasskål och marinera i 30 minuter.  Skölj gräslöken, klappa torrt och skär i fina ringar. 
  3. Kokta shiitakesvampar: Skär bort foten från shiitakesvamparna. Koka upp lönnsirap, sojasås, 100 ml vatten och svamparna i en liten stekpanna. Sätt ned värmen och låt koka så länge tills nästan igen vätska finns kvar. Låt de kokta shiitakesvamparna svalna. 
  4. Skär avokadofruktköttet i 7–8 cm långa och ca 1 cm breda strimlor (6x) med en grönsaksskalare. Halvera tomatklyftan. 
  5. Gör tårtan färdig genom att först klippa plastfolie i 10 ca 15 cm stora kvadrater och klä fördjupningarna en muffinsplåt med dem.
  6. Klappa gurkstrimlorna väl torra och lägg dem radiellt åt 4 håll på botten av 2 av de plastfolieklädda fördjupningarna i muffinsplåten. Lägg vardera ca 25 g sushiris ovanpå. Lägg gurkstrimlornas ändar inåt runt riset så att de täcker riset. Täck med plastfolien som sticker ut och tryck till lätt. Ta upp gurksushin ur formen och dra av plastfolien. Dekorera med skivad rädisa och pumpakärnor. 
  7. Ta upp paprikan ur påsen, klappa torrt väl, fintärna och lägg paprikatärningarna i 2 av de plastfolieklädda fördjupningarna i muffinsplåten. Lägg vardera ca 25 g sushiris ovanpå, täck med plastfolien som sticker ut och tryck till lätt. Ta upp paprikasushin ur formen, dra av plastfolien och dekorera med gräslöksringarna. 
  8. Lägg edamamebönorna i 2 av de plastfolieklädda fördjupningarna i muffinsplåten. Lägg vardera ca 25 g sushiris ovanpå. Täck med plastfolien som sticker ut och tryck till lätt. Ta upp edamamesushin ur formen, dra av plastfolien och dekorera med de röda linserna. 
  9. Lägg de kokta shiitakesvamparna med den svarta sidan nedåt i 2 av de plastfolieklädda fördjupningarna i muffinsplåten. Lägg vardera ca 25 g sushiris ovanpå, täck med plastfolien som sticker ut och tryck till lätt. Ta upp shiitakesushin ur formen, dra av plastfolien och dekorera med sesamfröna. 
  10. Lägg vardera 3 avokadostrimlor i 2 av de plastfolieklädda fördjupningarna i muffinsplåten. Lägg vardera ca 25 g sushiris ovanpå, täck med plastfolien som sticker ut och tryck till lätt. Ta upp avokadosushin ur formen, dra av plastfolien och dekorera med tomaten och kryddkrassen.
  11. Servera sushiminitårtorna med sojasås och njut. 

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 1 portioner

  • 250 g kokt sushiris

1.

  • 1 snackgurka, ca 8 cm                      
  • 1 rädisa                    
  • 2 pumpakärnor

2.

  • vardera 20 g av röd och gul paprika
  • 1 tsk sushivinäger              
  • 2 stjälkar gräslök

3.

  • 1 tsk kokta röda linser         
  • 1 ½ msk kokta edamamebönor                                    

4.

  • 2 shiitakesvampar, Ø ca 4 cm
  • 1 msk lönnsirap (eller honung)
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås                     
  • 1 nypa rostade vita sesamfrön 

eller

  • 2 shiitakesvampar, Ø ca 4 cm 
  • 2 msk Sojasås till ris
  • 100 ml vatten
  • 1 nypa rostade vita sesamfrön 

5.

  • ¼ avokado    
  • 1 fjärdedelsklyfta körsbärstomat  
  • lite kryddkrasse