
Sallad med gurka och melon
Denna fräscha och uppfriskande sallad med gurka och melon är det perfekta tillbehöret under sommarens grillningar.

Ingredienser för 4 portion(er)
- 2 små gurkor (eller 1 stor)
- 1 liten melon (t.ex. Cantaloupe, vattenmelon, honungsmelon)
- 200 g fetaost
- 2 smala, röda paprikor
- 2 msk olivolja
- 2–3 msk vitvinsvinäger
- 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1–2 tsk honung
- Färskmald svartpeppar
Förberedelse
Börja göra i ordning salladen. Tvätta gurkan och skär i tunna skivor. Dela melonen på mitten, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tärningar. Smula fetaosten. Dela paprikorna på mitten samt ta bort frön, mellanväggar och stjälk. Skölj av och skär i strimlor.
Förbered dressingen genom att blanda samman 1–2 msk tärnad melon, olivolja, vinäger, sojasås och honung. Krydda med peppar. Häll dressingen över salladen och skaka för att blanda innan du serverar.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 2 små gurkor (eller 1 stor)
- 1 liten melon (t.ex. Cantaloupe, vattenmelon, honungsmelon)
- 200 g fetaost
- 2 smala, röda paprikor
- 2 msk olivolja
- 2–3 msk vitvinsvinäger
- 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1–2 tsk honung
- Färskmald svartpeppar