Risrullar med rå tonfisk
Risrullar med rå tonfisk

Risrullar med rå tonfisk

3,7 3 Betyg
Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
300 g
japanskt sushiris
4 
noriark
200 g
rå tonfisk, fintärnad
1 
avokado, finhackad
Saft av 1/2 citron
3 
salladslökar, finhackade
1 
gul paprika, fintärnad
1 tsk
wasabipasta
2 tsk
rostade sesamfrön
1 
handfull färska spenatblad
Näringsinnehåll (per portion):1.803 kJ / 431 kcal
9,9 gFett
20,4 gProtein
68,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj sushiriset tills vattnet är klart. Lägg riset i en tjockbottnad kastrull med 330 ml vatten. Låt koka upp och lägg på locket. Så snart vattnet kokar riktigt, sätt ner värmen till lägsta nivån och låt riset småkoka i ca 12 minuter. Låt locket ligga kvar på kastrullen, stäng av värmen och låt riset eftersvälla i ytterligare 10 minuter. Ta bort locket och luckra upp riset med en gaffel.

Steg 2

Blanda tonfisken, avokadon och citronsaften i en skål, vänd ned salladslökarna och paprikan. Rör ihop den glutenfria teriyakimarinaden med wasabipastan tills pastan har löst sig. Häll blandningen och sesamfröna över tonfisken.

Steg 3

Fördela riset på noriarken och lägg spenaten och tonfiskblandningen på ena halvan. Vik över den andra halvan av noriarket och skär varje paket i 4 delar. Rulla delarna och njut.

Recept-ID: 310

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skölj sushiriset tills vattnet är klart. Lägg riset i en tjockbottnad kastrull med 330 ml vatten. Låt koka upp och lägg på locket. Så snart vattnet kokar riktigt, sätt ner värmen till lägsta nivån och låt riset småkoka i ca 12 minuter. Låt locket ligga kvar på kastrullen, stäng av värmen och låt riset eftersvälla i ytterligare 10 minuter. Ta bort locket och luckra upp riset med en gaffel.

Blanda tonfisken, avokadon och citronsaften i en skål, vänd ned salladslökarna och paprikan. Rör ihop den glutenfria teriyakimarinaden med wasabipastan tills pastan har löst sig. Häll blandningen och sesamfröna över tonfisken.

Fördela riset på noriarken och lägg spenaten och tonfiskblandningen på ena halvan. Vik över den andra halvan av noriarket och skär varje paket i 4 delar. Rulla delarna och njut.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.