Kuwa yaki – Kycklingbitar med sting
Sök
Filtrera
Kuwa yaki – Kycklingbitar med sting
Bookmark
15 av 32

Kuwa yaki – Kycklingbitar med sting

Kuwa yaki – Kycklingbitar med sting
Total tid 20min
Förberedelsetid: 20min
Näringsinnehåll (per portion): 1356 kJ / 324 kcal
Fett: 18.1 g
Protein: 28 g
Kolhydrat: 11 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 4 x 150 g kycklingbröstfiléer
  • lite potatismjöl
  • 20 ml vegetabilisk olja
  • 5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • en nypa shichimi (japansk chilimix) eller peppar
  • 120 g blandad bladsallat
  • 1 tomat
  • 60 g majonnäs

Förberedelse

Skär kycklingbröstfiléerna i strimlor på ca 1 cm och vänd dem i potatismjöl. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna och bryn kycklingstrimlorna hög värme. Sug upp överflödig olja ur pannan med hushållspapper. Häll sedan Kikkoman naturligt bryggd sojasås över kycklingstrimlorna. Ta upp kycklingen ur pannan efter ett par minuter, lägg upp den på tallrikar och strö över peppar eller shichimi.

 

Servera bladsalladen tillsammans med tomater som tillbehör. Dekorera med en klick majonnäs på tallriken. 

Använda produkter i det här receptet

Total tid 20min
Förberedelsetid: 20min
Näringsinnehåll (per portion): 1356 kJ / 324 kcal
Fett: 18.1 g
Protein: 28 g
Kolhydrat: 11 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 4 x 150 g kycklingbröstfiléer
  • lite potatismjöl
  • 20 ml vegetabilisk olja
  • 5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • en nypa shichimi (japansk chilimix) eller peppar
  • 120 g blandad bladsallat
  • 1 tomat
  • 60 g majonnäs