Sök
Filtrera
Bookmark
80 av 208

Het tomat- och korvgnocchi med fänkål och spenat

Förberedelsetid: 50min
Calorific värde (per portion): 572 kJ / 137 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 400 g örtkryddad korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 fänkålsknölar, tärnade
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 x 400 g plommontomater, på burk
  • ½ tsk torkade chiliflingor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 500 g färsk gnocchi (förpackning)
  • 100 g babyspenat
  • litet knippe basilika, hackade blad
  • riven parmesanost, till serveringen

Förberedelse

Skär upp korvarna, ta ur korvköttet och släng skinnet. Hetta upp oljan mycket ordentligt i en stor panna med hög kant. Stek korvköttet i 8–10 minuter och smula det under tiden med baksidan av en träslev. När korvköttet är guldbrunt runtom, lägg det på en tallrik och ställ undan. 

Lägg löken och fänkålen i pannan och fräs det mjukt i 10 minuter. Tillsätt vitlöken och fortsätt steka i en minut till. Tillsätt sedan burktomaterna med 200 ml vatten, chiliflingor, oregano, lagerblad, tomatpuré och sojasås. Reducera en aning i 20 minuter på svag värme och krydda efter tycke och smak. Rör ned det stekta korvköttet.

Låt under tiden vatten koka upp i en stor gryta och koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. 

Medan gnocchin kokar, rör ned spenaten i såsen tills den slaknar. Häll av vattnet från gnocchin och vänd ned den i såsen tillsammans med basilikan. Ta bort lagerbladen, fördela gnocchin på 4 tallrikar och servera med parmesanosten och mycket nymalen svart peppar.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 400 g örtkryddad korv
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 fänkålsknölar, tärnade
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 x 400 g plommontomater, på burk
  • ½ tsk torkade chiliflingor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 500 g färsk gnocchi (förpackning)
  • 100 g babyspenat
  • litet knippe basilika, hackade blad
  • riven parmesanost, till serveringen