Friterade gyoza-dumplings
Sök
Filtrera
Friterade gyoza-dumplings
Bookmark
201 av 275

Friterade gyoza-dumplings

Friterade gyoza-dumplings
Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1856 kJ / 443 kcal
Fett: 24.8 g
Protein: 14.4 g
Kolhydrat: 40.0 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 förpackning gyozadeg (finns färdig i handeln)

Till fyllningen:

  • 250 g (100 g + 150 g) räkor, råa (utan skal)
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar
  • 5 shiitakesvampar
  • 50 g vattenkastanjer (eller kålrot) (konserv)
  • 1 tsk potatismjöl
  • lite vitpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • olja till fritering

Förberedelse

  1. Puréa 100 g räkor och majonnäs i en mixer. Skär resten av räkorna (150 g) i små bitar och krydda med ett par droppar sojasås och sesamolja.
  2. Ansa, skölj och hacka salladslökarna. Skölj (eventuellt), ansa och grovhacka shiitakesvamparna. Hacka vattenkastanjerna och blanda med potatismjölet.
  3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen väl i en skål.
  4. Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.
  5. Hetta upp olja i en panna (160–170 °C), fritera gyozaknytena knaprigt gyllenbruna och servera med dippsåserna. Gyozaknytena kan arrangeras på en bädd av salladsblad tillsammans med halverade körsbärstomater och kapkrusbär.

Dippsåser:

Variant 1: 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 60 g majonnäs, 2 msk tomatketchup, ett par droppar tabasco

Variant 2: 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 1 ½ tsk senap

Variant 3: Kikkoman Ponzu apelsin sojasås

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 30min
Förberedelsetid: 30min
Näringsinnehåll (per portion): 1856 kJ / 443 kcal
Fett: 24.8 g
Protein: 14.4 g
Kolhydrat: 40.0 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 1 förpackning gyozadeg (finns färdig i handeln)

Till fyllningen:

  • 250 g (100 g + 150 g) räkor, råa (utan skal)
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar
  • 5 shiitakesvampar
  • 50 g vattenkastanjer (eller kålrot) (konserv)
  • 1 tsk potatismjöl
  • lite vitpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • olja till fritering