
Friterade gyoza-dumplings

Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 förpackning gyozadeg (finns färdig i handeln)
Till fyllningen:
- 250 g (100 g + 150 g) räkor, råa (utan skal)
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 2 salladslökar
- 5 shiitakesvampar
- 50 g vattenkastanjer (eller kålrot) (konserv)
- 1 tsk potatismjöl
- lite vitpeppar
- 1 tsk strösocker
- olja till fritering
Förberedelse
- Puréa 100 g räkor och majonnäs i en mixer. Skär resten av räkorna (150 g) i små bitar och krydda med ett par droppar sojasås och sesamolja.
- Ansa, skölj och hacka salladslökarna. Skölj (eventuellt), ansa och grovhacka shiitakesvamparna. Hacka vattenkastanjerna och blanda med potatismjölet.
- Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen väl i en skål.
- Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.
- Hetta upp olja i en panna (160–170 °C), fritera gyozaknytena knaprigt gyllenbruna och servera med dippsåserna. Gyozaknytena kan arrangeras på en bädd av salladsblad tillsammans med halverade körsbärstomater och kapkrusbär.
Dippsåser:
Variant 1: 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 60 g majonnäs, 2 msk tomatketchup, ett par droppar tabasco
Variant 2: 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 1 ½ tsk senap
Variant 3: Kikkoman Ponzu apelsin sojasås
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 1 förpackning gyozadeg (finns färdig i handeln)
Till fyllningen:
- 250 g (100 g + 150 g) räkor, råa (utan skal)
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 1 tsk sesamolja
- 2 salladslökar
- 5 shiitakesvampar
- 50 g vattenkastanjer (eller kålrot) (konserv)
- 1 tsk potatismjöl
- lite vitpeppar
- 1 tsk strösocker
- olja till fritering