Coq au vin (kyckling i rödvinssås)
Sök
Filtrera
Coq au vin (kyckling i rödvinssås)
Bookmark
239 av 256

Coq au vin (kyckling i rödvinssås)

Förberedelsetid: 3hr 30min
Calorific värde (per portion): 2328 kJ / 556 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 4 kycklinglår
  • 1 knippe sopprötter
  • 1 spansk lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 flaska franskt lantvin (750 ml)
  • 7 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • ett par timjanblad
  • 2 lagerblad
  • 5 enbär
  • 5 pepparkorn
  • 1 tsk farinsocker
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 ml hönsbuljong
  • 300 g små champinjoner

Förberedelse

  1. Skölj kycklinglåren, klappa torrt och halvera dem i ledet. Skölj och ansa sopprötterna. Skala löken och vitlöken, tärna löken och sopprötterna och krossa vitlöken. Blanda rödvinet, sojasåsen, sopprötterna, löken, vitlöken, timjan, lagerbladen, enbären, pepparkornen och sockret i en stor skål. Lägg kycklinglåren i marinaden och ställ kallt i ca 2 timmar.
  2. Ta upp kycklinglåren ur marinaden och sila vätskan, spara på allt. Peppra och bryn sedan kycklinglåren runtom i het olja och ta upp kycklinglåren. Bryn de bortsilade grönsakerna och kryddorna i det kvarvarande stekfettet.
  3. Häll över buljongen och den sparade marinaden och koka upp. Lägg tillbaka kycklinglåren och bräsera under lock i ca 45–50 minuter. Ansa och eventuellt skölj champinjonerna och tillsätt dem ca 5 minuter innan kycklinglåren är färdiga.
  4. Red såsen efter tycke med mörk såsredning, servera med kycklinglåren och persiljepotatis.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 4 kycklinglår
  • 1 knippe sopprötter
  • 1 spansk lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 flaska franskt lantvin (750 ml)
  • 7 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • ett par timjanblad
  • 2 lagerblad
  • 5 enbär
  • 5 pepparkorn
  • 1 tsk farinsocker
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 ml hönsbuljong
  • 300 g små champinjoner