
239 av 256
Coq au vin (kyckling i rödvinssås)
Förberedelsetid:
3hr
30min
Calorific värde (per portion):
2328 kJ / 556 kcal
Ingredienser för 4 portioner
- 4 kycklinglår
- 1 knippe sopprötter
- 1 spansk lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 flaska franskt lantvin (750 ml)
- 7 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- ett par timjanblad
- 2 lagerblad
- 5 enbär
- 5 pepparkorn
- 1 tsk farinsocker
- salt
- nymalen peppar
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 150 ml hönsbuljong
- 300 g små champinjoner
Förberedelse
- Skölj kycklinglåren, klappa torrt och halvera dem i ledet. Skölj och ansa sopprötterna. Skala löken och vitlöken, tärna löken och sopprötterna och krossa vitlöken. Blanda rödvinet, sojasåsen, sopprötterna, löken, vitlöken, timjan, lagerbladen, enbären, pepparkornen och sockret i en stor skål. Lägg kycklinglåren i marinaden och ställ kallt i ca 2 timmar.
- Ta upp kycklinglåren ur marinaden och sila vätskan, spara på allt. Peppra och bryn sedan kycklinglåren runtom i het olja och ta upp kycklinglåren. Bryn de bortsilade grönsakerna och kryddorna i det kvarvarande stekfettet.
- Häll över buljongen och den sparade marinaden och koka upp. Lägg tillbaka kycklinglåren och bräsera under lock i ca 45–50 minuter. Ansa och eventuellt skölj champinjonerna och tillsätt dem ca 5 minuter innan kycklinglåren är färdiga.
- Red såsen efter tycke med mörk såsredning, servera med kycklinglåren och persiljepotatis.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portioner
- 4 kycklinglår
- 1 knippe sopprötter
- 1 spansk lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 flaska franskt lantvin (750 ml)
- 7 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
- ett par timjanblad
- 2 lagerblad
- 5 enbär
- 5 pepparkorn
- 1 tsk farinsocker
- salt
- nymalen peppar
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 150 ml hönsbuljong
- 300 g små champinjoner