
Bläckfiskspett

Ingredienser för 4 portion(er)
- 200 g bläckfisk
- 1/3 slanggurka
- lite wasabipasta
- Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt
Förberedelse
Koka och skär bläckfisken i lagom stora munsbitar. Halvera och ta ur kärnorna och det mjuka innandömet i slanggurkan, skär i munsstora bitar och lägg in i 2-procentigt saltvatten i 20–30 minuter. Häll sedan bort saltvattnet och trä upp bläckfiskbitarna med gurkbitarna på spett. Servera med Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt och wasabipasta.
Tips: Bläckfisken kan också blandas med gurka och wakametång och serveras som sallad. Kikkoman naturligt bryggd sojasås och Tamari glutenfri sojasås kan användas istället för Naturligt bryggd less salt sojasås – 43% lägre salthalt.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 200 g bläckfisk
- 1/3 slanggurka
- lite wasabipasta
- Kikkoman Naturligt bryggd Less salt sojasås med 43 % lägre salthalt