Shabu-shabu (japanese hot pot)
Sök
Filtrera
Bookmark
1 av 208

Shabu-shabu (japanese hot pot)

Förberedelsetid: 20min
Calorific värde (per portion): 1853 kJ / 443 kcal

Ingredienser för 2 portioner

Ingredienser för två personer:

  • 150 g lövtunt skivat oxkött att koka
  • 4 shiitakesvampar (alternativt champinjoner, ostronskivling) 
  • 150 g hakusai (kinakål) (alternativt savojkål, mangold)
  • 1/2 knippe färsk spenat/maskrosblad/rucola
  • 1/2 knippe salladslökar (alternativt purjolök)
  • 600 ml buljong: 1 ark sjögräs & 600 ml vatten (alternativt fisk-/kött-/grönsaksfond)
  • Efter tycke och smak: Kikkoman Ponzu sojasås eller Kikkoman Sesamdressing

Till sesamsåsen (hemlagad):

  • 4 msk sesampasta eller jordnötspasta
  • 2 msk äppeljuice
  • 1–1,5 msk sojasås
  • 1/2 tsk strösocker
  • vitpeppar efter tycke

Förberedelse

Skär oxköttsskivorna i bitar. Skär bort stjälkarna från shiitakesvamparna och skär resten dekorativt. Skär botten på hakusai-kålen (kinakålen) i 4–5 cm långa strimlor och bladen i munsstora bitar. Skär spenaten i grova bitar och salladslöken diagonalt i 5–6 cm långa bitar. Blanda ingredienserna till sesamsåsen. Koka buljongen. Koka köttet lätt och resten av ingredienserna i buljongen under måltiden. Njut med sesamsås och ponzusås som dippsåser.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 2 portioner

Ingredienser för två personer:

  • 150 g lövtunt skivat oxkött att koka
  • 4 shiitakesvampar (alternativt champinjoner, ostronskivling) 
  • 150 g hakusai (kinakål) (alternativt savojkål, mangold)
  • 1/2 knippe färsk spenat/maskrosblad/rucola
  • 1/2 knippe salladslökar (alternativt purjolök)
  • 600 ml buljong: 1 ark sjögräs & 600 ml vatten (alternativt fisk-/kött-/grönsaksfond)
  • Efter tycke och smak: Kikkoman Ponzu sojasås eller Kikkoman Sesamdressing

Till sesamsåsen (hemlagad):

  • 4 msk sesampasta eller jordnötspasta
  • 2 msk äppeljuice
  • 1–1,5 msk sojasås
  • 1/2 tsk strösocker
  • vitpeppar efter tycke