
Rigatoni-kyckling-sallad med senap-sojasås-dressing

Ingredienser för 4 portion(er)
Till dressingen:
- 50 ml apelsinjuice
- 80 g grovkornig senap (t.ex. från Maille)
- *50 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 100 ml olivolja
- nymalen vit peppar
- strösocker
Till salladen:
- 240 g rigatoni / rörpasta
- 1 kycklingbröstfilé (ca 180 g)
- salt, nymalen peppar
- 1 liten broccoli (ca 200 g)
- 1 apelsin
- 160 g gula och röda körsbärstomater (ca 16 styck)
- en näve babybladspenat (ca 20 g)
- 12 oliver (ca 60 g)
*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.
Förberedelse
1. För dressingen: Låt apelsinjuicen koka ihop till hälften. Rör ned senap, sojasås och olivolja och smaka av med peppar och socker.
2. För salladen: Koka rörpastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna. Skölj och halvera kycklingbröstfilén på tvären, klappa torrt, krydda med salt och peppar, ångkoka i 5–6 minuter, låt svalna och dra med en gaffel i köttet så att det faller isär.
3. Dela broccolin i små buketter, skölj, förväll och spola hastigt av dem i kallt vatten. Skala och filéa apelsinen. Skölj och halvera eventuellt tomaterna. Skölj och slunga spenaten torr.
4. Blanda pastan, broccolin, apelsinfiléerna, tomaterna, spenaten och oliverna med ca ¾ av dressingen och fördela på tallrikar. Arrangera kycklingköttet ovanpå, droppa över resten av dressingen och servera.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
Till dressingen:
- 50 ml apelsinjuice
- 80 g grovkornig senap (t.ex. från Maille)
- *50 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 100 ml olivolja
- nymalen vit peppar
- strösocker
Till salladen:
- 240 g rigatoni / rörpasta
- 1 kycklingbröstfilé (ca 180 g)
- salt, nymalen peppar
- 1 liten broccoli (ca 200 g)
- 1 apelsin
- 160 g gula och röda körsbärstomater (ca 16 styck)
- en näve babybladspenat (ca 20 g)
- 12 oliver (ca 60 g)
*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.