

Melonsallad med krispiga tortillastrips
Detta är en lättlagad sallad, perfekt som tillbehör till din mexikanska måltid eller bara som den är under de varma sommardagarna. Du kan byta ut vattenmelonen mot andra typer av melon eller citrusfrukter. Tortillastripsen är ett bra sätt att använda överblivna tortillas. Använd tortillas av valfri storlek.
Ingredienser
Till servering
Förberedelse
Steg 1
Pensla dina tortillas med olja och skär dem i 1-1,5 cm strimlor. Lägg på en plåt och grädda i 5-7 minuter i 225 grader tills de är gyllene och krispiga. Låt svalna.
Steg 2
Skär vattenmelon, gurka och avokado i tärningar. Skär rödlöken i tunna skivor. Blanda i en skål med finhackad koriander och persilja.
Steg 3
Toppa med de krispiga tortillaremsorna precis innan servering.
Steg 4
Blanda ponzu, olivolja, vinäger, chili, honung och peppar till en vinägrett. Ringla över salladen innan servering.
Steg 5
Toppa med ost och extra örter.
Recept-ID: 1062
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer