

Grillade päron med Gorgonzola och hasselnötter
Denna vegetariska rätt kombinerar sötman från grillade päron med gorgonzolans skarphet, knapriga rostade hasselnötter och de delikata blommiga tonerna från fläderdressingen. Perfekt som förrätt eller lätt huvudrätt för två.
Förberedelse
Steg 1

2 msk fläderblomssirap – 1 msk extra virgin olivolja – 1 msk vitvinsvinäger – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås – ¼ tsk nymalen svartpeppar
Vispa ihop fläderblomssirap, extra virgin olivolja, vitvinsvinäger och Kikkoman Glutenfri sojasås i en liten skål. Krydda med nymalen svartpeppar.
Steg 2

2 mogna päron, halverade och urkärnade – 15 ml olivolja – 50 g gorgonzola, smulad – 25 g hasselnötter, rostade och hackade – 10 g färska myntablad
Värm grillen till hög värme. Pensla päronhalvorna lätt med olivoljan. Grilla dem med snittsidan nedåt i 3-4 minuter tills grillmärken syns och päronen är något mjuka. Vänd och grilla i ytterligare 2-3 minuter. Lägg upp de grillade päronhalvorna på ett serveringsfat och strö varje halva med smulad gorgonzola och rostade hasselnötter. Ringla rikligt med fläderdressingen och garnera med de färska myntabladen.
Recept-ID: 1452
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer