Grillade päron med Gorgonzola och hasselnötter
Grillade päron med Gorgonzola och hasselnötter

Grillade päron med Gorgonzola och hasselnötter

5 1 Betyg
Total tid 17 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
7 Min. Tillagningstid

Denna vegetariska rätt kombinerar sötman från grillade päron med gorgonzolans skarphet, knapriga rostade hasselnötter och de delikata blommiga tonerna från fläderdressingen. Perfekt som förrätt eller lätt huvudrätt för två.

Ingredienser

2 Portioner
2 
mogna päron, halverade och urkärnade
15 ml
olivolja
50 g
gorgonzola, smulad
25 g
hasselnötter, rostade och hackade
10 g
färska myntablad
2 msk
fläderblomssirap
1 msk
extra virgin olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
 ¼ tsk
nymalen svartpeppar
Näringsinnehåll (per portion):1.088 kJ / 260 kcal
17 gFett
6 gProtein
22 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2 msk fläderblomssirap – 1 msk extra virgin olivolja – 1 msk vitvinsvinäger – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås ¼ tsk nymalen svartpeppar

Vispa ihop fläderblomssirap, extra virgin olivolja, vitvinsvinäger och Kikkoman Glutenfri sojasås i en liten skål. Krydda med nymalen svartpeppar.

Steg 2

2  mogna päron, halverade och urkärnade – 15 ml olivolja – 50 g gorgonzola, smulad – 25 g hasselnötter, rostade och hackade – 10 g färska myntablad

Värm grillen till hög värme. Pensla päronhalvorna lätt med olivoljan. Grilla dem med snittsidan nedåt i 3-4 minuter tills grillmärken syns och päronen är något mjuka. Vänd och grilla i ytterligare 2-3 minuter. Lägg upp de grillade päronhalvorna på ett serveringsfat och strö varje halva med smulad gorgonzola och rostade hasselnötter. Ringla rikligt med fläderdressingen och garnera med de färska myntabladen.

Recept-ID: 1452

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

2 msk fläderblomssirap – 1 msk extra virgin olivolja – 1 msk vitvinsvinäger – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås ¼ tsk nymalen svartpeppar

Vispa ihop fläderblomssirap, extra virgin olivolja, vitvinsvinäger och Kikkoman Glutenfri sojasås i en liten skål. Krydda med nymalen svartpeppar.

2 mogna päron, halverade och urkärnade – 15 ml olivolja – 50 g gorgonzola, smulad – 25 g hasselnötter, rostade och hackade – 10 g färska myntablad

Värm grillen till hög värme. Pensla päronhalvorna lätt med olivoljan. Grilla dem med snittsidan nedåt i 3-4 minuter tills grillmärken syns och päronen är något mjuka. Vänd och grilla i ytterligare 2-3 minuter. Lägg upp de grillade päronhalvorna på ett serveringsfat och strö varje halva med smulad gorgonzola och rostade hasselnötter. Ringla rikligt med fläderdressingen och garnera med de färska myntabladen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.