Delikat, kreativt, veganskt!

Kikkoman presenterar veganska receptidéer med läckra och trendiga ingredienser och sojasåser med V-label vegan

Att endast med ett par handgrepp trolla fram enkla veganska maträtter som övertygar både med värdefulla, icke-animaliska ingredienser och med härligt god smak – det är ingen konst! Vad som behövs är för det mesta inte särskilt mycket. Och de är lättlagade. Den fylliga smaken får du med smaksättnings- och sojasåserna från Kikkoman som är helt utan animaliska ingredienser.

Tre av såserna har till och med certifierats och utmärkts med det välkända märket V-label vegan: Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, Naturligt bryggd less salt sojasås – 43 % lägre salthalt och Tamari glutenfri sojasås.De har framställts av ingredienser helt utan animaliska ursprung, är rika på umamioch ger alla maträtter – även veganska – en utsökt smak och en välbalanserad, aptitretande arom. Dessutom är de perfekta som ersättning för salt!

Låt dig inspireras och förföras av våra veganska recept med edamame, broccoli, blomkål, pumpa, sötpotatis och tofu. Vi är säkra på att de faller även icke-veganer i smaken.

Bruschetta: en klassiker i det italienska köket i vegansk variation med EDAMAME

Färsk, krispigt rostad baguette överdroppad med olivolja med hög kvalitet: Det är rena drömmen för alla som älskar italienska antipasti. Med Kikkoman trollar du mycket enkelt fram två veganska toppings på edamame och halvtorkade tomater. På ett kick är din veganska förrätt eller ditt veganska tilltugg färdigt.

En grönsaksfest på broccoli, blomkål och pumpa – med vegansk béchamelsås

Det veganska köket är för det mesta krispigt, färskt och färgstarkt. Så är även den veganska grönsaksgratängen från Kikkoman. Här möter gröna broccolibuketter och vita blomkålsbuketter på pumpabitar i orange. Tillsammans med sojasåsströsslet och den veganska béchamelsåsen en verklig gourmethöjdare för veganer.

Franska galetter på edamame, majs och tofu – helt utan mjölk, med en söt tamarisås

De är en delikatess, de franska pannkakorna, ofta fyllda med alla möjliga läckerheter. Normalt görs galette-degen på mjölk. Men till Kikkomans veganska galette-recept behövs det ingen mjölk. Här är det edamame, majs och tofu som för regi. Den angenämt aromrika smaken kommer från den härligt goda tamarisåsen. Bon appétit!

Köttfria biffar på sötpotatis, garnerade med grönsaksstrimlor, serverade med läcker avokadokräm 

För den som vill överraska familjen eller vänner med en saftig biffstek har vi här rätt recept – men i vegansk tolkning. Stek då helt enkelt en tjock skiva sötpotatis gyllenbrun och karamellisera med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås samt äppeljuice, komplettera med avokadokräm och grönsakstillbehör – färdigt, den veganska biffsteken kan serveras. Härligt aromrikt!

Vegansk pilaff med mycket grönsaker: en perfekt kombination av ris och blandade grönsaker

Ris och mängder av färgglada, färska grönsaker är stjärnorna i den här veganska pilaffen som skämmer bort både gommen och ögat. Den ursprungligen orientaliska risrätten visar i det här receptet vad den kan – helvegansk men inget avkall på smaken! Röda paprikor, champinjoner, auberginer, gula och gröna squash samt körsbärstomater gör rätten färgrik, Kikkoman Naturligt bryggd sojasås ger smak och arom. En bra kombination!

Vill du veta mer om våra veganska sojasåser? Tre av våra sojasåser har utmärkts med det oberoende märket V-label vegan. Här kan du läsa om certifieringen.

Visste du?

Den som äter veganskt måste inte göra avkall på något, utan får vara uppfinningsrik: agavesirap eller lönnsirap i stället för honung, soja-, mandel- eller havremjölk i stället för vanlig mjölk, tofu i stället för kött och puréade mandlar i stället för crème fraîche. I det veganska köket står omväxling och kreativitet på matsedeln!