Testa våra „Japas“ - Tapas på japanskt vis

04. oktober 2023

[Translate to Schwedisch:]

Vill du bjuda dina gäster på något speciellt? Passa då på att servera Japas. Den japanska versionen av tapas är antingen ursprungliga japanska rätter eller inspirerade av den japanska matlagningstraditionen: sedan många århundraden högaktar man konsten att laga små rätter som tillreds på ett konstfärdigt sätt i Japan. Det japanska köket (Washoku) visar också här hur mångsidigt det är och att det har mycket mer att erbjuda än sushi. Washoku utsågs, inte utan skäl, av UNESCO år 2013 till en del av världsarvet.

Små, läckra kreationer

Tonfisk, sparris eller ankbröst – grundförutsättningen för läckra Japas är bra ingredienser. Dessa används för att skapa delikata smakupplevelser i passande format för munnen. Japas överraskar genom att tolka välbekanta smaker på nya sätt: musslor i vin-sojasås, japanska vitkålspuffar med sidfläsk eller minipannkakor med räkor. Oavsett om de är grillade, stekta eller ugnsbakade så täcker Japas in hela vidden av tillberedningstekniker och bjuder in till att experimentera.

Förfinade med sojasås

Fermenterade livsmedel som sojasås får inte saknas i det japanska köket. De har en positiv effekt på matsmältningssystemet. Naturligt bryggd sojasås berikar varje rätt med sin arom av Umami. Det gör att man kan minska användningen av koksalt till ett minimum. Vi hoppas att du blir inspirerad av våra recept på Japas, att du lagar några av dem och kanske till och med skapar några egna Japas.

Ladda ned!

Ladda ned våra broschyrer om japas här:

Download JAPAS 1

Download JAPAS 2

Download JAPAS 3

Download JAPAS 4

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.