Grillade köttbullar med tranbärsglasyr
Grillade köttbullar med tranbärsglasyr

Grillade köttbullar med tranbärsglasyr

5 1 Betyg
Total tid90 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid
60 Min.Tid för marinering

Traditionella köttbullar, men med en twist: de får en unik karaktär med sojamarinad, sedan grillade istället och slutligen toppade med en tranbärsglasyr uppdaterad med apelsinskal. En aptitretande kombination som gör att dina smaklökar dansar tango!

Ingredienser

2 Portioner

Kött:

300 g
kycklingfärs
1 
ägg
2 tsk
Za'atar krydda
1 nypa
mald chili
1 nypa
peppar
1 ½ msk
brödsmulor

Tranbärsglasyr:

100 g
tranbär från burk
1 tsk
rivet apelsinskal
1 msk
citronsaft
1 nypa
torkad oregano
1 
chilipeppar (valfritt)

Dessutom:

1 msk
olja för pensling
Näringsinnehåll (per portion):1772 kJ / 424 kcal
14 gFett
36 gProtein
38 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g kycklingfärs – 1  ägg – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk Za'atar krydda – 1 nypa mald chili – 1 nypa peppar – 1 ½ msk brödsmulor

Blanda färsen med ett ägg, Kikkoman sojasås och kryddor. Tillsätt brödsmulorna och blanda igen tills blandningen lätt kan formas.

Steg 2

Fukta händerna och forma blandningen till prydliga köttbullar ca 3 cm i diameter. Trä köttbullarna på spett i omgångar om 3 till 5 och ställ i kylen i 1 timme.

Steg 3

100 g tranbär från burk – 2 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung1 tsk rivet apelsinskal – 1 msk citronsaft – 1 nypa torkad oregano – 1  chilipeppar (valfritt)

Blanda tranbären med Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung, apelsinskal, citronsaft och oregano. Om du vill ha en extra kick, tillsätt finhackad chili efter smak.

Steg 4

1 msk olja för pensling

Pensla köttbullarna med olja. Grilla i en het grillform gärna med räfflad botten i ca 5 minuter på varje sida. Pensla sedan köttbullarna med glasyr på varje sida och grilla igen.

Tips:

Du kan också använda fläskfärs eller en blandning av köttfärs istället för kycklingfärs.

Rätten kan också serveras med din favoritsallad, och eventuell tranbärsmarinad som blivit över fungerar som en härlig dipp.

Som ett alternativ till za'atar-krydda kan du använda en kombination av torkad timjan, sesamfrön, sumak (eller rivet citronskal) och en nypa salt.

Recept-ID: 1232

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

300 g kycklingfärs – 1 ägg – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 tsk Za'atar krydda – 1 nypa mald chili – 1 nypa peppar – 1 ½ msk brödsmulor

Blanda färsen med ett ägg, Kikkoman sojasås och kryddor. Tillsätt brödsmulorna och blanda igen tills blandningen lätt kan formas.

Fukta händerna och forma blandningen till prydliga köttbullar ca 3 cm i diameter. Trä köttbullarna på spett i omgångar om 3 till 5 och ställ i kylen i 1 timme.

100 g tranbär från burk – 2 msk Kikkoman Teriyaki BBQ-sås med honung1 tsk rivet apelsinskal – 1 msk citronsaft – 1 nypa torkad oregano – 1 chilipeppar (valfritt)

Blanda tranbären med Kikkoman Teriyaki BBQ-sås Honung, apelsinskal, citronsaft och oregano. Om du vill ha en extra kick, tillsätt finhackad chili efter smak.

1 msk olja för pensling

Pensla köttbullarna med olja. Grilla i en het grillform gärna med räfflad botten i ca 5 minuter på varje sida. Pensla sedan köttbullarna med glasyr på varje sida och grilla igen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.